Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαμία: 80 κρούσματα κορονοϊού στο κέντρο εκπαίδευσης

Ανησυχία στους φαντάρους του κέντρου εκπαιδεύσεως στη Λαμία έχουν σκορπίσει τα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους νεοσυλλέκτους, που έως σήμερα είχαν εκτιναχθεί κοντά στα 80, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάταξη της Β’ ΕΣΣΟ στα μέσα Μαρτίου στους περίπου χίλιους νεοσύλλεκτους πραγματοποιήθηκαν ράπιντ τέστ και όλοι βγήκαν αρνητικοί, όμως λίγες μέρες αργότερα εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Αρχικά ήταν τέσσερα και αυξάνονταν γεωμετρικά, με συνέπεια την 1η Απριλίου να φτάσουν τους πενήντα ενώ σήμερα έφτασαν τους εβδομήντα εννιά.

Οι περισσότεροι φαντάροι φέρεται να είναι ασυμπτωματικοί, ελάχιστοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να επιστρέψουν εντός της ημέρας στο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου) της Λαμίας, αφού η κατάστασή τους δεν έχρηζε νοσηλείας.

Για όλα τα κρούσματα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ακολουθούνται τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα, το θέμα έχει αναστατώσει τους στρατεύσιμους με συνέπεια συγγενείς τους να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, το οποίο και προέβη σε σχετική ανάρτηση.

Πηγή: efsyn.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη