Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΛαΣυ Χίου: Η αδιαφορία τους σκοτώνει – Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του πυροσβέστη

Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του, ερχόμενος αντιμέτωπος με τη συνειδητή απαξίωση της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί και με τη συνειδητή απαξίωση της  πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας.

Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας πλήρωσε με τη ζωή του την διπλή αδιαφορία: Από τη μια την αποψίλωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και από την άλλη τις ελλείψεις σε προσωπικό στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας.
Ένας 43χρονος πυροσβέστης στη Χίο άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από το εργασιακό στρες που επιβάλλουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τις επίσης μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της υγείας.

Η πίεση για να καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες «συναντήθηκε» με τις ελλείψεις. Ένας νέος άνθρωπος, πατέρας τριών παιδιών, έμεινε αβοήθητος προσπαθώντας να υπηρετήσει το καθήκον του.
Έμεινε αβοήθητος, επειδή από τη μια πιέστηκε, ενώ από την άλλη, στην περιοχή όπου άφησε την τελευταία του αναπνοή, το ασθενοφόρο «περιμένει» οδηγό εδώ και πάνω από έναν χρόνο.Λα.Συ. Βόρειου Αιγαίου logo

Μια ακόμη τραγωδία που δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απ’ το «εγώ δεν ήξερα».

Μια απώλεια ενός νέου ανθρώπου που δεν πρέπει για μια ακόμα φορά να καταγραφεί στους «πεσόντες εν ώρα καθήκοντος».
Μια ακόμα απώλεια που πρέπει να συνεγείρει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και την κοινωνία συνολικά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  του αδικοχαμένου πυροσβέστη και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους συναδέλφους του για την κάλυψη των κενών θέσεων στην πυροσβεστική και με τους νησιώτες μας που απαιτούν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία και το ΕΚΑΒ.

Όχι άλλοι θάνατοι εργαζομένων στο βωμό των ελλείψεων και της συνειδητής αδιαφορίας.

Αγλαΐα Κυρίτση
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου


Θυμίζουμε πως – όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας ο 43χρονος πυροσβέστης, χτες Δευτέρα 12 Ιούλη στην Κοινότητα Βολισσού της Χίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη έμφραγμα.

Σημειώνεται ότι το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Χίου τον παρέλαβε μετά από 1,5 ώρα, καθώς δεν υπάρχει οδηγός στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, παρά μόνο ένας εθελοντής ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν σε βάρδια επιφυλακής στην περιοχή της Κατάβασης, όταν αισθάνθηκε την αδιαθεσία και παρά τις σύντονες προσπάθειες συναδέλφων του δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή.

Το νέο τραγικό συμβάν, επιβεβαιώνει  τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τόσο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, που εν μέσω πυρκαγιών υφίστανται τη μία περικοπή μετά την άλλη, τόσο τώρα επί ΝΔ, όσο και προηγούμενα, αναθέτοντας την πυροπροστασία της χώρας στον …εθελοντικό “πατριωτισμό των Ελλήνων”