Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΛΑΥΡΙΟ – 1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

«Δικαίωμα και όχι πολυτέλεια να αθλείται το σύνολο του πληθυσμού»

LaurioΜια σπουδαίας σημασίας αθλητική εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού, την ερχόμενη Κυριακή 14 Μάη, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας και Κερατσινίου. Πρόκειται για τον 1ο αγώνα ανώμαλου δρόμου και δυναμικό περπάτημα 10.000 μ., καθώς και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά, στην περιοχή του Λαυρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου. Παράλληλα, όπως τονίζεται στα μηνύματα των διοργανωτών της αθλητικής εκδήλωσης, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί η μαζική λαϊκή άθληση, καθώς και η πρόσβαση σε αυτήν για όλους χωρίς κόστος, αφού η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οροι συμμετοχής: Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν, με ευθύνη τους θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών.
Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή 400 μ. εντός των εγκαταστάσεων του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και βγαίνοντας από την άνω πύλη μπαίνετε στο δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης για 300 μ., συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3 χλμ., τα επόμενα 1.800 μ. είναι ελαφρά κατηφορική. Σε λίγα μέτρα φτάνετε στην καμινάδα, όπου έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου, του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων. Περνώντας κάτω από την καμινάδα, μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι, από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υστερα από ένα χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο, που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από την κεντρική πύλη εισόδου του πάρκου.
Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί, ο πρώτος στα 3,5 χλμ. ο δεύτερος στα 7 χλμ. και ο τρίτος στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει χρονομέτρηση από Ομάδα Χρονομετρητών (όχι ηλεκτρονική).

Παράλληλος Αγώνας: Ο αγώνας των 1.000 μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα.

Επαθλα: Θα υπάρχει βράβευση στα 10 χλμ. για τους 3 πρώτους άντρες και τις 3 πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης. Αντίστοιχα, για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 1.000 μ. Ολοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Πού ακριβώς θα διεξαχθεί ο αγώνας: Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό παίρνουμε το δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο, και στην πρώτη στρογγυλή πλατεία που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ.

Εγγραφές – Προθεσμία υποβολής: Παρασκευή 12 Μάη.

Eπικοινωνία: Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να σταλούν στις εξής διευθύνσεις: [email protected] ή [email protected] ή στο fax: 2292025328.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6934468485 (Δημήτρης Μεταξάς).