Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτουργούν (ΔΩΡΕΑΝ) ανά την Ελλάδα

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους κάποια από τα Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτουργούν σωματεί και λαϊκοί φορείς ενώ σταδιακά – κατά την περσινιή εμπειρία θα προστεθούν και άλλα.

Την προηγούμενη χρονιά, δεκάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από τα Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτούργησαν σε διάφορα σημεία της χώρας με τη στήριξη εργατικών σωματείων, λαϊκών επιτροπών, φοιτητικών συλλόγων, σαν έκφραση αλληλεγγύης.

Για πολλές περιοχές η λειτουργία τους αποτελεί πλέον “θεσμό”.

Για την καλύτερη ενημέρωση γονιών και μαθητών κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όλα τα Λαϊκά Φροντιτήρια που λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Με την παράκληση να μας ενημερώνεται για τα Λαϊκά Φροντιστήρια που δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, στο πλαίσιο των δράσεων ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει προς τις λαϊκές οικογένειες, πληροφορεί όσες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους στον αγώνα που δίνουν για τη μόρφωσή τους ότι άρχισαν οι εγγραφές στο Λαϊκό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2017-2018. Διδάσκονται μαθήματα Δημοτικού, Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά και Φυσική Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης η Λαϊκή Επιτροπή καλεί εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που θέλουν να στηρίξουν και στη νέα σχολική χρονιά αυτήν την προσπάθεια, να δηλώσουν συμμετοχή.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν και εκπαιδευτικοί να προσφέρουν τις γνώσεις τους στο Λαϊκό Φροντιστήριο μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6986647165 και 6949901504.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο στην Καλαμάτα. Η λειτουργία του είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης της λαϊκής – εργατικής οικογένειας που πλήττεται από την ασκούμενη πολιτική.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 694 65 61 150 (Δήμητρα Νούτσου) και 698 56 98 656 (Γιάννης Λαγογιάννης).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Όσοι φοιτητές, άνεργοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να διδάξουν.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Λαϊκά Φροντιστήρια

Κάλεσμα συμμετοχής στα Λαϊκά Φροντιστήρια που διοργανώνουν για 5η χρονιά φέτος απευθύνουν εργατικά σωματεία των Τρικάλων και συγκεκριμένα τα Συνδικάτα Γάλακτος -Τροφίμων – Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι Επιτροπές Αγώνα Εκπαιδευτικών, Εμποροϋπαλλήλων και Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου.

Πληροφορίες και εγγραφές:

Συνδικάτο Οικοδόμων: 6932154411 και 6971694408.

Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών: 6979110169 και 6989783530.

Σωματείο Λογιστών: 2431551650 και 6937036519.

Επίσης στα τηλ. 6984951660 – 6932560060,  τις ώρες 9.30 π.μ. – 2 μ.μ.  και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ:  Συνεχίζεται και φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας ανακοινώνει ότι θα συνεχιστούν και τη νέα σχολική χρονιά τα μαθήματα αλληλεγγύης και στήριξης σε μαθητές οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων.

Όπως επισημαίνει: «Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν φέτος τα μαθήματα στο Λαϊκό Φροντιστήριο εισήχθησαν με ποσοστό επιτυχίας 100% στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας. Αυτή η επιτυχία δεν θα υπήρχε χωρίς την πολύτιμη και αφιλοκερδή στήριξη των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούσαν τα μαθήματα. Η περσινή αυτή επιτυχία των μαθητών μας δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε τη λειτουργία του θεσμού του Λαϊκού Φροντιστηρίου και να βοηθήσουμε τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε για ιδιαίτερα είτε για φροντιστήρια».

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής θα συνεχίσουν να δέχονται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου όπου και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Λαϊκό Φροντιστήριο Δράμας

ΕΟΡΔΑΙΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Μία δράση που συμβάλλει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια στην οικονομική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, το Λαϊκό Φροντιστήριο Εορδαίας συνεχίζει και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία του παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές.

Την πρωτοβουλία για το λαϊκό φροντιστήριο έχουν το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (ΟΓΕ), που έχουν μπει μπροστά στην οργάνωση αυτής της δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, που όχι μόνο συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα αλλά υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί το Δημόσιο Σχολείο.

Τα μαθήματα έχουν διπλή έννοια: Από τη μία την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη την αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων ανήκουν στον κόσμο της δουλειάς, μεταξύ αυτών και μίας πραγματικά σύγχρονης, δημόσιας, δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού.

Όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στα γραφεία των σωματείων, Β. Σοφίας 32 (1ος όροφος).

Λαϊκό Φροντιστήριο Δράμας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο Δράμας, στο πλαίσιο της δράσης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας (ΣΙΔΥΠΕΔ) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ).

Σημειώνεται πως τα μαθήματα παραδίδονται εντελώς δωρεάν τις απογευματινές ώρες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (Ιπποκράτους 39) και αφορούν όλες τις τάξεις του Λυκείου. Η έναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου θα γίνει από αρχές Σεπτέμβρη.

Λαϊκό Φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη με τη συνδρομή των ταξικών σωματείων της πόλης, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Το πρώτο ραντεβού για φέτος είναι την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017, από 17.30 έως 19.00 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Ξεκινά η περίοδος λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη 2017 έως την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017 με τον εξής τρόπο:

1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, πλατεία Γεωργίου 17 Α΄, 4ος όροφος, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. έως 1 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 2610-240196

2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων.

3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email: [email protected]

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις και στο site του δήμου:  www.e-patras.gr.

Λαϊκό Φοντιστήριο Βόλου

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το Λαϊκό Φοντιστήριο Βόλου

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά την πρωτοβουλία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Βόλου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών, αλλά και στα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων να εγγραφούν, απευθύνουν Σωματεία, Συνδικάτα, Ενώσεις και Επιτροπές Αγώνα της Μαγνησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο στα τηλέφωνα: 6976207869 και 6978818479».

Τα σωματεία που στηρίζουν το Λαϊκό Φροντιστήριο: Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών  και Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων.

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης διοργανώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Τα μαθήματα θα γίνονται δωρεάν στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, θα πραγματοποιούνται από εθελοντές εκπαιδευτικούς και θα ξεκινήσουν την 1η Οκτώβρη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Και φέτος για 6η συνεχή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, για έκτη συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσει δωρεάν το Λαϊκό Φροντιστήριο με μαθήματα για όλες τις τάξεις Γυμνασίου-Λυκείου και τμήματα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Φέτος τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο 5ο Λύκειο Καλλιθέας. Όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109524847, 6978426214

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου

Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου θα λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ, στα Πευκάκια).

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ξεκινάνε και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τα μαθήματα που παρέχονται δωρεάν σε όλα τα παιδιά λαϊκών οικογενειών από το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτουργεί με τις προσπάθειες της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης.

Οι εγγραφές άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γραφτούν από Δευτέρα 18 έως Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη και από Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, κατά τις ώρες 19.00 – 21.00 στη διεύθυνση οδός Στέφανου Σαράφη 40.

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για άλλη μια χρονιά προχωράει στην λειτουργία λαϊκού φροντιστήριου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς που προσφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια για μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας χωρίς το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστήριων που αδυνατούν να το καλύψουν.

Καλούνται καθηγητές που θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια να έρθουν σε επικοινωνία με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, όπως και γονείς και μαθητές στα τηλέφωνα 6985971441, 6974010107.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ: Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

Λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2017-2018 οργανώνει ο Δήμος Καισαριανής, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους, προσδοκώντας ότι θα προσφέρουμε μια ευκαιρία σ’ όσους μαθητές αποκλείονται από αυτό το βαθιά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο Δήμος Καισαριανής καλεί τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία του δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.

Απευθύνεται επίσης στα παιδιά των ανέργων, των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου το επόμενο διάστημα.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 11 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει έως 29 Σεπτέμβρη 2017 στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 και Φιλαδελφείας, στον 3ο όροφο, στη Γραμματεία Δημάρχου, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 9.00-14.00.

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected] Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796.

Αιτήσεις για εθελοντές εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπάρχουν στο site του Δήμου kaisariani.gr και στο γραφείο της Γραμματείας Δημάρχου.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Λειτουργεί και φέτος για 3η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου και αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα κ.ά. Αποστολή του είναι να παρέχει επιπλέον διδακτικά εφόδια στους μαθητές από λαϊκές οικογένειες, συμβάλλοντας στη γνώση και στις ανάγκες που προκύπτουν από την παρακολούθηση του Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Την περσινή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε με τη συνδρομή είκοσι δύο καθηγητών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και συμμετείχαν εκατόν σαράντα μαθητές όλων των τάξεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που λειτουργεί λόγω της σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς των καθηγητών του, σημείωσε επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μαθητές του εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Αθήνας – Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΤΕΙ Μακεδονίας – Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης  κ.ά.).

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος – Δημαρχείο Χαϊδαρίου), από 8 Σεπτέμβρη ως 29 Σεπτέμβρη και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτώβρη στο χώρο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, απογευματινές ώρες. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν τη δράση μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος).

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση, καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία), φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει), οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην υπεύθυνη του Λαϊκού Φροντιστηρίου κα Κρίστη Μπελτεγρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]