Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Κατήγγειλε την αστυνομοκρατία και την επίδειξη πυγμής της Δημοτικής Αρχής στο Πάρκο Δρακόπουλου

Στην τοποθέτηση του εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:

«Βάλατε, ξημερώματα, σαν τους κλέφτες τα ΜΑΤ για να ντύσετε μια απαράδεκτη σύμβαση και με καταστολή!

Εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση μας:

Να καταργηθεί η σύμβαση- σκάνδαλο, που μετά από 8 χρόνια, δίνει όλη την κυριότητα -και των 9 στρεμμάτων- στον Ερυθρό Σταυρό.

Να περάσει άμεσα όλος ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου, για να αξιοποιηθεί ως πάρκου υψηλού πρασίνου, με σύγχρονη παιδική χαρά, προσβάσιμο για όλους.

Δεν υπάρχει λόγος για καμία ανάπλαση: τα 2/3 είναι ήδη διαμορφωμένο πάρκο. Το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα, συντήρηση, ανανέωση του χώματος. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, να φτιάξετε δηλαδή ένα πάρκο με ημερομηνία λήξης, για το δώσετε μετά δώρο στους ιδιοκτήτες που εσείς μόνος σας αναγνωρίσατε!

Επίσης, να μας απαντήσετε: Ποια υπηρεσία του δήμου και πότε έχει δώσει έγκριση για τη μελέτη της ανάπλασης. Και ακόμα, υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;

Και τέλος… Φέρνει ένα ψήφισμα σήμερα η δημοτική αρχή. Εμείς σας καλούμε να το αποσύρετε, γιατί αλλιώς δείχνετε ότι έχετε αποφασίσει να ρίξετε λάδι στη φωτιά.

Δεύτερο,

Κάνατε κύριε δήμαρχε μια δήθεν αυτοκριτική για τα έργα του Μεγάλου Περίπατου, γιατί το κράξιμο που τρώτε -ακόμα και από δικούς σας- δεν είναι διαχειρίσιμο μάλλον. Αυτοκριτική βέβαια, που δεν είναι για την ουσία..

Να θυμίσουμε, ότι η πόλη δεν θα έμπαινε σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, αν δεν το ψήφιζαν μαζί σας και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα στην αρχική του μορφή, που ήταν ακόμη χειρότερη.

Έχετε πετάξει ως τώρα 13 εκατ. ευρώ (μπορεί και περισσότερα) για να έχετε 3 χρόνια την Πανεπιστημίου ως κεντρικό σκουπιδότοπο της πόλης.

Μας λέγατε ότι ο αστικός εξοπλισμός θα πήγαινε υποτίθεται να αξιοποιηθεί στις γειτονιές, ενώ είναι πεταμένα όλα (δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) στο φυτώριο στο Γουδή.

Η ταλαιπωρία του Μεγάλου Περιπάτου, δεν είναι απλά μια εξαίρεση …που στιγματίζει θητεία σας:

Είναι η κορωνίδα της στρατηγική σας για μια Αθήνα αναβαθμισμένο τουριστικό – επιχειρηματικό κέντρο, με υποδομές και αναπλάσεις που έχουν ως γνώμονα την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας των ξενοδόχων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, του real estate… Για τα κέρδη τους…

Και όχι βέβαια, τις ανάγκες των πολλών… των εργαζομένων και κατοίκων της πόλης για ελεύθερους χώρους, αναψυχή, πολιτισμό

Αυτή η στρατηγική επιλογή στηρίζεται ευρύτατα…με τη συναίνεση που σας έχουν δώσει όλη αυτή την 4ετία οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σειρά κομβικών επιλογών και ψηφοφοριών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίστοιχης στόχευσης είναι και ο σχεδιασμός για την Ακαδημία Πλάτωνα:

Οι κάτοικοι έχουν χορτάσει μακέτες τόσα χρόνια, την ώρα που…

– Το νότιο τμήμα του πάρκου είναι ξεραμένο.

– Οι λαχανόκηποι είναι για χρόνια σε καταπατητή.

– Τα αντιπλημμυρικά στην περιοχή ακόμα τα μελετάτε,

– ενώ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, η αγωνιστική γραμμή είναι πάνω στο συρματόπλεγμα.

Επιμένουμε να λέμε: αν θέλετε Μουσείο της πόλης των Αθηνών, υπάρχουν τόσα οικόπεδα στην περιοχή προς αξιοποίηση. Δεν χρειάζεται να γίνει μέσα στο πάρκο.

Και επειδή σας νοιάζει τόσο η μόστρα της Αθήνας, θα μας πείτε τι σκοπεύετε να κάνετε για τους αρουραίους που κάνουν βόλτα γύρω από άγαλμα Κολοκοτρώνη – ή τις κατσαρίδες που αλωνίζουν στο Μοναστηράκι.

Αυτά ξέρετε, τα βγάζουν φιλικές σας εφημερίδες και sites.

Θα κάνετε επιτέλους κάτι για τους κοριούς στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων;

Τρίτο:

Υπάρχουν σειρά καταγγελιών για εργαζόμενους του δήμου και εργαζόμενους σε εργολάβους για έργα του δήμου, που δούλευαν σε εξωτερικούς χώρους, στην αποκομιδή, στην Πανεπιστημίου, σε συνθήκες καύσωνα.

Το Σάββατο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σταμάτησε τις εργασίες στο Μεγάλο Περίπατο, γιατί δεν έχετε το δικαίωμα – ούτε εσείς ούτε κανένας εργολάβος- να καταπατάτε τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους…

Μόνο και μόνο για να προλάβετε να συμμαζέψετε το μπάχαλο που έχετε προκαλέσει στο κέντρο της Αθήνας.

Και επειδή έρχονται και άλλες μέρες με καύσωνα, Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή να δώσει εντολή για παύση των εργασιών για όσες μέρες διαρκεί!

Επίσης και από αυτό το βήμα, θέλουμε να καταγγείλουμε τον Περιφερειάρχη της ΝΔ, που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με θερμοκρασίες 40 βαθμούς, αποφάσισε να κλείσει 4 πάρκα της Αττικής, τα 3 στο Δήμου μας (Πεδίο του Άρεως, Λόφο Φινοπούλου και Αττικό Άλσος).

Αντί να ενισχύσετε μέτρα πυροπροστασίας, κόβετε -και από τους Αθηναίους- τη δυνατότητα να βρουν μια ανάσα δροσιάς μέσα στις συνθήκες του καύσωνα. Μιλάμε για μια απίστευτη ομολογία ανικανότητάς σας, κυβέρνησης-δήμου και Περιφέρειας, να προστατέψετε από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, πάρκα μερικών στρεμμάτων, περιφραγμένα, ελεγχόμενα.

Την ίδια ώρα μάλιστα που κλείνατε τα πάρκα, κρατάγατε ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους μικρούς επαγγελματίες…

Τελειώνοντας:

Εμείς αυτό που συναντάμε είναι ότι ενισχύεται το “όχι πάλι ο Μπακογιάννης, όχι κι άλλη 4ετία”

Σε αυτό, προφανώς δε μπορούν να δώσουν απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μετά την αβάντα που σας έδωσαν 4 χρόνια τώρα, φτάσαμε 2,5 μήνες πριν τις εκλογές και ΔΕΝ έχουν καν υποψήφιους.

Εμείς -ξέρετε- είμαστε έτοιμοι: ανακοινώσαμε τον κύριο όγκο του ψηφοδελτίου μας τις προηγούμενες μέρες…

Η μόνη ρεαλιστική -μαχητική – αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Μπακογιάννη, είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Είναι η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πέρα από την κομματική τους επιλογή…

Ακριβώς γιατί εμείς σταθήκαμε απέναντι στις πολιτικές επιλογές και το έργο του Δημάρχου της κυβέρνησης, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των πολλών.

Και γιατί ο συνδυασμός του ΚΚΕ εκφράζει με συνέπεια, αγωνιστικότητα και γνώση- όπως αποδεικνύουν οι προτάσεις και παρεμβάσεις που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια- τις διαφορετικές ιεραρχήσεις που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα