Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Ανακοίνωση για το «πάγωμα» της επίταξης χώρων

Ανακοίνωση για το πάγωμα της επίταξης χώρων για δημιουργία «hot spot» εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης «προσπαθώντας να συγκρατήσει την αγανάκτηση των νησιωτών που είναι αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική της κυβέρνησης» και ότι σχεδιασμός τους «παραμένει σταθερός, που δεν είναι άλλος από το να προχωρήσουν στη δημιουργία κλειστών “hot spot” στα νησιά, καθιστώντας τα μεγάλες φυλακές της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δήλωση και μετέπειτα διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης για το “πάγωμα” της επίταξης χώρων για δημιουργία “hot spot” στα νησιά είναι ελιγμός της κυβέρνησης, προσπαθώντας να συγκρατήσει την αγανάκτηση των νησιωτών που είναι αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική της κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός τους παραμένει σταθερός, που δεν είναι άλλος από το να προχωρήσουν στη δημιουργία κλειστών “hot spot” στα νησιά, καθιστώντας τα μεγάλες φυλακές της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου καλούσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όχι να την αναβάλει για μια εβδομάδα. Μιλούσε να μην γίνει καμία νέα δομή ούτε ανοιχτή, ούτε κλειστή, μιλούσε για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και όχι να προτείνουν οι αυτοδιοικητικοί που θα γίνουν οι δομές. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η συζήτηση και κάλεσμα για συνάντηση είναι παραπλανητική γιατί αυτό που καλούνται να συζητήσουν είναι για το που, και όχι να μη γίνουν “hot spots”.

Η συμμετοχή του κ. περιφερειάρχη σε οποιονδήποτε διάλογο αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει την ΠΝΠ τον καθιστά συνυπεύθυνο για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε τους νησιώτες, καθώς επίσης και τους συλλόγους της Αττικής να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας:

— Να πάρει πίσω εδώ και τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

— Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.

— Να κλείσουν τα “hot spot” και να μην ανοίξουν νέα».