Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: Ποιός «θρέφει» τα χυδαία υβριστικά παραληρήματα του Μπέου;

Ως παιχνίδι αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα, χαρακτηρίζουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόλου, το «υβριστικό κρεσέντο απέναντι στους κατοίκους των Σταγιατών και σε καλλιτέχνες, ο χυδαίος λαϊκισμός και το αντικομμουνιστικό παραλήρημα Μπέου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Υπογραμμίζει πως η δημοτική αρχή έχει συμφωνήσει «να γίνει ο Βόλος θάλαμος τοξικών καρκινογόνων αερίων υπερασπίζοντας με συνέπεια την καύση σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ», ότι φαίνεται «η κομματική της προσήλωση στη γραμμή της πολιτικής που προωθείται κεντρικά από την κυβέρνηση της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπούν οι δήμοι σε επιχειρήσεις που θα πουλούν τα “προϊόντα” τους» και ότι «η δημοτική αρχή Βόλου, αυτό που κάνει, είναι να “καθαρίζει την μπουγάδα” χωρίς πολιτικούς ενδοιασμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το υβριστικό κρεσέντο απέναντι στους κατοίκους των Σταγιατών και σε καλλιτέχνες, ο χυδαίος λαϊκισμός και το αντικομμουνιστικό παραλήρημα Μπέου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Βόλου, αποτελεί ακόμη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα, που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για όσο χρόνο διήρκεσε ο οχετός των ύβρεων.

Η πραγματικότητα αυτή δεν είναι άλλη, από το ότι η δημοτική αρχή Βόλου έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της για να γίνει ο Βόλος θάλαμος τοξικών καρκινογόνων αερίων, υπερασπίζοντας με συνέπεια την καύση σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ, ότι έχει μετατρέψει το Δήμο Βόλου σε πεδίο επενδύσεων εκατομμυρίων ευρώ για ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους (οδοφωτισμός, leasing, εργοστάσιο SRF, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κ.ά.), που τις χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης με την ανταποδοτικότητα και τη διπλή φορολόγηση, ότι έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τις υποδομές και το αστικό περιβάλλον στις λαϊκές γειτονιές, όπως επίσης και τις υποδομές στο δίκτυο νερού, που στο μισό δήμο Βόλου είναι “σαπάκι”, με επιπτώσεις στην ποιότητα και στην επάρκεια του νερού.

Τα παραπάνω δεν αποδεικνύουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Αντίθετα δείχνουν την κομματική της προσήλωση στη γραμμή της πολιτικής που προωθείται κεντρικά από την κυβέρνηση της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπούν οι δήμοι σε επιχειρήσεις που θα πουλούν τα “προϊόντα” τους. Η δημοτική αρχή Βόλου, αυτό που κάνει, είναι να “καθαρίζει την μπουγάδα” χωρίς πολιτικούς ενδοιασμούς. Γι’ αυτό και τυγχάνει της στήριξης και της σημερινής κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών, των βουλευτών και γραμματέων υπουργείων της, που “συγχρωτίζονται” για το “καλό”(!) μας. Ταυτόχρονα ενδιαφέρον προκαλούν οι παροτρύνσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση (και στη δημοτική αρχή) για “διαβούλευση”, π.χ. : “Να αποδείξει στους πολίτες, μέσα από επιστημονικά δεδομένα…, ότι οι μονάδες παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους και το περιβάλλον“.

Έτσι, κυβέρνηση και “αντιπολίτευση”, στην ουσία, υπηρετούν την ίδια πολιτική και “θρέφουν” τον υβριστικό “αυθορμητισμό” Μπέου, που μια χαρά τους βολεύει, για να περνούν οι αντιλαϊκοί τους σχεδιασμοί και στην Τοπική Διοίκηση».