Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στον Γ.Μπουτάρη (VIDEO)

Την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης ενάντια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.  

«Τέτοιες ενέργειες, κατά τη γνώμη μας, απαράδεκτες, τραμπούκικες, φασιστικές, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων, δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν το δημοκρατικό λαό τούτης της πόλης» σημείωσε ο Γ.Δελής και πρόσθεσε: «Ας σκεφτούμε όμως όλοι, με αφορμή την προχθεσινή απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση, τι μήνυμα άραγε στέλνουν οι προσκλήσεις στη ΧΑ θεσμικών οργάνων του κράτους να παρίστανται σε εκδηλώσεις τους; Ας σκεφτούμε τι μήνυμα στέλνουν στους φασίστες τραμπούκους, αποφάσεις δικαστηρίων όπως η πρόσφατη του Εφετείου Θεσσαλονίκης που έφτασε να καταδικάσει τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο του ΚΚΕ γιατί έκανε δηλώσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητη σε αυτή την πόλη; Όλα αυτά δεν φουσκώνουν άραγε τα πανιά της Χρυσής Αυγής, τα πανιά των τραμπούκων; Δεν δείχνουν ότι υπάρχουν τμήματα του κρατικού μηχανισμού που τηρούν τουλάχιστον στάση ανοχής ενάντια στην εγκληματική της δράση;»

«Βία και έγκλημα τελικά, κύριε δήμαρχε», υπογράμμισε ο Γ.Δελής «είναι ο φασισμός και ο ναζισμός. Και αυτό αποδείχθηκε και στην προχθεσινή επίθεση και μην αναζητάς τραμπούκους στις ηγεσίες όλων των κομμάτων, όπως είπες. Είναι γνωστό ότι είμαστε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η παράταξη του ΚΚΕ, οι πιο αδιάλλακτοι, οι πιο συνεπείς στρατηγικοί αντίπαλοι της αντιλαϊκής πολιτικής του κ. Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μια πολιτική που εναρμονίζεται μια χαρά με την κυρίαρχη κάθε φορά κεντρική πολιτική. Σήμερα όμως, ειδικά σήμερα, νομίζουμε ότι έχει αξία να καταδικάσουμε απερίφραστα τις τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις ενάντια στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Τέτοιες επιθέσεις είναι ξένες, είναι εχθρικές στη δράση και την πρακτική του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».

Την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας απουσίαζαν από την χθεσινή συνεδρίαση. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του Γιάννη Δελή για το ζήτημα της τραμπούκικης επίθεσης στο Γ.Μπουτάρη.