Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης: Για το δήθεν προοδευτικό-αντιφασιστικό μέτωπο της κ. Νοτοπούλου

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής εκπροσώπου του κ. Νοτοπούλου για «προοδευτικό – αντιφασιστικό μέτωπο» στις εκλογές με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ – όπου ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσουμε τους μισούς ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, πρώην στελέχη της ΝΔ και την κ. Μεγαλοοικονόμου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει:

«Παγκόσμια πρώτη: το “αντιφασιστικό μέτωπο” βαράει τους διαμαρτυρόμενους προστατεύοντας τους φασίστες. Για να μη μιλήσουμε για τις δεκάδες φωτογραφίες υπουργών, στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εξέδρες των παρελάσεων δίπλα σε Χρυσαυγίτες.

Η κυβέρνηση τρέφει τον εθνικισμό, τον αξιοποιεί για προεκλογικά παιχνίδια, στήνοντας δήθεν αντιφασιστικά μέτωπα για να εγκλωβίζει στην αντιλαϊκή, αντιδραστική, ΝΑΤΟική πολιτική της, αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους.

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί εκπρόσωποι της είναι λίγοι για να κάνουν μαθήματα “αντιφασισμού”. Τους θυμίζουμε ότι ο μοναδικός που καταδικάστηκε επειδή αποκάλεσε “φασίστες” τους φασίστες της Χρυσής Αυγής (που ήθελαν να παρελάσουν στις 25 Μάρτη του 2012 στη Θεσσαλονίκη), είναι ο επικεφαλής της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” – υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Με την κυβέρνηση και τους υποψηφίους της στην Τοπική Διοίκηση, που συμφωνούν ακόμα και με την αλλαγή του ποινικού νόμου για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής, δεν χτυπιέται ούτε ο νεοφιλελευθερισμός (τον οποίο άλλωστε ευλαβικά εφαρμόζει και ο ΣΥΡΙΖΑ), ούτε ο φασισμός. Χτυπιούνται μόνο στο δρόμο, στον αγώνα, όχι από υπουργικά γραφεία και τηλεοπτικά πάνελ».