Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: «Μαζί με το λαό, για όσα δικαιούται»

Μια πολύ μεγάλη, γνήσια λαϊκή συγκέντρωση, που ξεχείλιζε αγωνιστικό παλμό, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, έγινε στην Καισαριανή, με την ευκαιρία των 4 χρόνων από ανάδειξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην διοίκηση του δήμου.

Αποτελεί το συνεπές και απαρέγκλιτο ραντεβού με το λαό της πόλης την 4η κεντρική απολογιστική συνέλευση ενημέρωσης για τις εξελίξεις, τον προγραμματισμό και τους στόχους μιας πετυχημένης -κατά κοινή ομολογία δημοτικής θητείας, που δεν παρέκλινε ούτε κεραία από τα όσα προσυπόγραψε και έρχεται σαν συνέχεια μιας ακαταπόνητης επαφής με τη λαϊκή οικογένεια και όλους τους πολίτες, μέσα από 10άδες συγκεντρώσεις στις γειτονιές, καθώς και ανοικτά δημοτικά συμβούλια για όλα τα κρίσιμα θέματα (Σκοπευτήριο, Μετρό, παιδεία, ναρκωτικά, κλπ) κάνοντας πράξη τη γνήσια συμμετοχική διαδικασία.

Και μαζί την αναντικατάστατη και απολύτως αναγκαία συμπόρευση με τους συλλογικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, σε μια προσπάθεια στήριξης της πάλη τους, ανάδειξης των προβλημάτων και των αγωνιστικών διεργασιών αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες της λαϊκής πάλης σήμερα.

ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, στους αγώνες για το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά ενάντια στο ασφυχτικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των «ΟΤΑ», που θέλει το λαό συμμέτοχο στην διαχείριση της φτώχιας. Κοιτώντας στα μάτια το λαό της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ γιατί δόθηκαν όλες οι δυνάμεις να γίνει ο δήμος στήριγμα στις αγωνίες και στους αγώνες του ενάντια στην  πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του.

Οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία πρέπει να αξιοποιήσουν την συσσωρευμένη πείρα τους, να κάνουν την διαφορά καταψηφίζοντας τους φορείς αυτής της πολιτικής να στηρίξουν παντού τις δυνάμεις που στέκονται σταθερά το πλευρό τους παντού σε όλες τις εκλογές .

kaisariani stamelos1

Μιλώντας ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος ανέδειξε μεταξύ άλλων το αντιδραστικό πλαίσιο αλλαγών στην ΤΟΠΙΚΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ με την ψήφιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, που ενσωμάτωσε τον πυρήνα  όλων των παλιότερων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα, άνοιξε νέα πεδία για την επιχειρηματική δραστηριότητα, επέκτεινε την δυνατότητα νέων ΣΔΙΤ, ενίσχυσης της τοπικής φορολογίας, με προσαρμογή δήμων και περιφερειών στην εξυπηρέτηση με το καλύτερο τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων και με την πλειοψηφία των δημάρχων να ζητάει μεταφορά της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ στους δήμους…

«Δεν κρύψαμε -είπε, τα προβλήματα μα ούτε και τις αιτίες που τα γενούν. Με οδηγό μας την υπόσχεσηδέσμευση που δώσαμε στο λαό της Καισαριανής ότι θα είμαστε αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα στήριγμα στην πάλη του πορευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα. Πήραμε θέση για όλα τα μεγάλα  ζητήματα που καθορίζουν την ζωή όλων και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων. Δεν κάναμε τον ουδέτερο παρατηρητή, δεν κρυφτήκαμε, γιατί μια δημοτική αρχή που θέλει να είναι στο πλάι του λαού δεν μπορεί να μένει αδιάφορη στην ανεργία, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην φοροληστεία, στην κατάσταση της υγείας, στους πλειστηριασμούς.

Και συνέχισε: («γι αυτό πήραμε αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπου»)

  • Καταδικάσαμε τα μνημόνια και τα μέτρα σε βάρος του λαού  που συνεπάγονται
  • Αντιταχτήκαμε στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
  • Δεν παραδώσαμε τα αποθεματικά των δήμων
  • Αντιταχθήκαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς τους δήμους πάνω από 500 ευρώ  και μαζί με 9 ακόμα δήμους καταθέσαμε τροπολογία στην βουλή (που κάτω από την πίεση την αποδέχτηκε και η ΚΕΔΕ) αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεχτή
  • Πήραμε πρωτοβουλίες μαζί με τις δημοτικές αρχές της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την παιδεία, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κ.λπ.
  • Πήραμε απόφαση και κάναμε ενέργειες ενάντια στην παραχώρηση στο υπερταμείο ακίνητων του δήμου σχολεία, παιδικές χαρές πλατείες
  • Πήραμε πρωτοβουλία και υλοποιούμε πρότυπο πρόγραμμα με το ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά.
  • Σταθήκαμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όντας οι κάτοικοι της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ θύματα της ίδιας πολιτικής
  • Για μας ωραία πόλη, είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που έχει ευτυχισμένους ανθρώπους, με εργασία με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη θέληση τον ίδιο δρόμο σταθερά και αταλάντευτα μαζί με τον λαό της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε αναλυτικό απολογισμό (οικονομικό, διαχειριστικό και πεπραγμένων) καταθέτοντας πλήρη -αποκαλυπτικά στοιχεία για τα πάντα, ενώ στη μεγάλη οθόνη «έτρεχαν» πίνακες, στατιστικά και δεδομένα, επισημαίνοντας ότι «Η οικονομική κατάσταση του δήμου ήταν τραγική και μόνο στα χαρτιά δεν ήταν χρεοκοπημένος σαν αποτέλεσμα  την πολιτικής όλων  των κυβερνήσεων  που μείωσαν γύρω στο 65% την κρατική χρηματοδότηση αλλά και τις πολιτικές που άσκησαν προηγούμενες δημοτικές αρχές… Το 2015 αναλάβαμε συνολικά χρέη 6.500.000€ (3.720.000€ δάνειο, 560.000€ προμηθευτές, 600.000€ “ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” 800.000€ “ΚΕΔΗΚ”, 325.000€ χρέη σχολικών επίτροπων …ΕΥΔΑΠ, χρέη προς εργαζόμενους του δήμου, δασκάλους στο πνευματικό κέντρο κλπ) και σήμερα έχουμε αποπληρώσει όλες τις οφειλές προς τρίτους, εξυπηρετούμε κανονικά δόσεις του δανείου, ρυθμισμένες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά τα πετύχαμε παρά την συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική χάρις στην προσπάθεια που κάναμε σωστής διαχείρισης χωρίς να αυξήσουμε τίποτα, ούτε δημοτικά τέλη ούτε άλλες υπηρεσίες. Αντίθετα, προχωρήσαμε σε ελαφρύνσεις, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απαλλάξαμε από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς τις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, προχωράμε σε μικρές παρεμβάσεις στην πόλη, ανανεώνουμε με σχέδιο τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου, βελτιώνουμε την καθαριότητα»

«Δε δημιουργούμε αυταπάτες. Όσο παραμένει η αντιλαϊκή πολιτική τα όρια της διαχείρισης είναι περιορισμένα και δεν πρέπει να αναμένουμε παθητικά. Διεκδικούμε όλα όσα δικαιούται ο λαός της πόλης μας»

Αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (με πάνω από 30.000 επισκέπτες) στο Μνημείο και στο Σκοπευτήριο λέγοντας: «Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια και την ιστορία του τόπου μας κόντρα στη λήθη και διαστρέβλωση που προσπαθούν να επιβάλουν η ΕΕ και τα σύγχρονα επιτελεία της αντίδρασης και θυμίζοντας ότι «σε αυτή μας την προσπάθεια μας βρήκαμε απέναντι την κυβερνητική παράταξη  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  που ανοικτά εναντιώθηκε στο χαραχτήρα του μουσείου σαν ΕΑΜΙΚΟ θέλοντας έναν άχρωμο χώρο ξαναγραψίματος της ιστορίας»

Σε επόμενο σημείωμα θα σταθούμε πιο αναλυτικά και σ’ αυτά. Κλείνουμε όπως ακριβώς έκανε και ο δήμαρχος (παραθέτοντας αυτολεξεί)

Ξεχωριστός ο ρόλος των εργαζόμενων

Εμείς από αυτό ξεκινάμε: Ο ρόλος των εργαζόμενων σε ότι κινείται γύρω μας είναι καθοριστικός, η παραγωγή του πλούτου και ό,τι υπάρχει στην κοινωνία μας γίνεται από το σύνολο των εργαζόμενων, ενώ μια χούφτα ιδιοκτήτες του πλούτου καρπώνονται τον ιδρώτα τους. Έτσι και στον δήμο μας, ο «λόγος» των εργαζόμενων ήταν καθοριστικός: τίποτα δεν θα είχε προχωρήσει εάν η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων με την καθημερινή της δουλειά δεν έβαζε την σφραγίδα της, κάτω από την καθοδήγηση της δημοτικής αρχής. Από το συμμάζεμα των οικονομικών, στο σχεδιασμό και υλοποίηση  των έργων, στην καθαριότητα, στην περιποίηση του πράσινου, στις παρεμβάσεις καθημερινά στην πόλη.

Θα πορευτούμε μαζί τους όπως το προηγούμενο διάστημα στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους για καλύτερους όρους εργασίας και όλοι μαζί να υπηρετήσουμε το λαό και τις ανάγκες του. Στον δήμο όταν αναλάβαμε ανθούσαν όλες οι εργασιακές σχέσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, …εργασιακές σχέσεις γαλέρας. 

kaisariani stamelos7

(Καισαριανιώτες-σες)

Σήμερα βρισκόμαστε αντικειμενικά στην αρχή της προεκλογικής περιόδου που θα γίνουν τουλάχιστον 3 αναμετρήσεις περιφερειακές, τοπικές δημοτικές και ευρωεκλογές χωρίς να αποκλείονται και βουλευτικές. Τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν όλο αυτό το διάστημα, να κρίνουν με βάση το δικό τους συμφέρον , να στηρίξουν αγωνιστικούς συνδυασμούς παντού προκειμένου να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική, να ανοίξει η προοπτική για ικανοποίηση των αναγκών μας, γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες σήμερα που δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία.

Ορισμένοι από τους υποψηφίους παρουσιάζονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου. Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, κανείς υποψήφιος δήμαρχος, κανείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν βγήκε από παρθενογένεση, όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές ας σταματήσουν λοιπόν να ψαρεύουν σε θολά νερά. Ούτε νέα ομάδα είναι ούτε πρώτη φορά εμφανίζονται στην Καισαριανή. Ήταν στελέχη των προηγούμενων παρατάξεων που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ.Όλο το προηγούμενο διάστημα ψήφισαν το 90% των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής, χωρίς να κάνουν προτάσεις μίλαγαν για το Μπραντ -ναιμ για την «ανάπτυξη» γενικώς και αορίστως.

Και προειδοποιούμε, αν θέλετε προβλέπουμε: Δεν θα λείψει η διαστρέβλωση, το ψέμα η συκοφαντία, θα προσπαθήσουν όλα αυτά να τα παρουσιάσουν σαν αλήθεια, όλα αυτά όμως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια -θα αποκαλυφτούν. Έχουμε πορευτεί όλο αυτό το διάστημα με την αλήθεια κοιτώντας τους Καισαριανιώτες στα μάτια, η αλήθεια μας δεν θέλει φτιασίδωμα, γιατί είναι στην υπηρεσία του λαού -δεν λέμε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, λέμε τα ίδια με την πρώτη μέρα, υπερασπιζόμαστε με συνέπεια του ίδιους στόχους.

Ο λαός της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  το επόμενο διάστημα έχει κάθε  λόγο να υπερασπιστεί, αυτή την αλήθεια και την εντιμότητα στην πορεία του δήμου. Σας καλούμε όλους σε συστράτευση για να συνεχίσουμε  στον ίδιο δρόμο στηρίζοντας το λαό στην πάλη του. Για μια Καισαριανή στο μπόι των σύγχρονων δικαιωμάτων του λαού και της ιστορίας της.