Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Παραίτηση Ψινάκη και άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων

Την έκδοση ψηφίσματος για παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη και άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αίτημά της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 23/7/2018 και την ανάδειξη με τον πιο τραγικό τρόπο όλων των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζονται και στη λειτουργία του Δήμου Μαραθώνα ακόμα και όταν πρόκειται για απλά ζητήματα, είναι λογικό υπό το βάρος και όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες να έχει γιγαντωθεί η λαϊκή αποδοκιμασία του δημάρχου του Δήμου Μαραθώνα και των συνεργατών του (τωρινών και προγενέστερων), σε βαθμό που να προτείνεται ακόμα και από πρόσφατους συνεταίρους του η αποπομπή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αθωώνονται οι ίδιοι.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Μαραθώνα πιστεύει ότι η αυτονόητη αποπομπή ενός δημάρχου, που είναι καταδικασμένος στη λαϊκή συνείδηση του λαού του Μαραθώνα, από μόνη της δεν αρκεί για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής που εκφράστηκαν και με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Χρειάζεται να ανατραπεί η πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις μαζί με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών:

Να υπάρχουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας, με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.

Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών και αποζημίωση της περιουσίας τους.

Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών τους».

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελέα Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Αττική. Μετά την κατάθεσή του αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, την Παρασκευή 3 Αυγούστου αναμένεται να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα οι προτάσεις ψηφισμάτων για την αποπομπή του Ηλία Ψινάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο