Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες

Να πληρωθούν άμεσα οι σχολικές καθαρίστριες από τα ταμειακά αποθέματα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι να ξεπεραστούν τα όποια νομικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, ζητά με αίτημά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας.

Ειδικότερα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, με αίτημα για ένταξή του στην ημερήσια διάταξη, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 30 Σεπτέμβρη όπου πάλι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε θέσει το θέμα της δίμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων, των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου της Νέας Ιωνίας, η δημοτική Αρχή είχε αιτιολογηθεί λέγοντας πως «δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη οι σχολικές επιτροπές». Αυτό, σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» «δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για να παραμένουν απλήρωτες οι εργαζόμενες οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη και δεν θα πληρώσουν αυτές την όποια καθυστέρηση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει στην πληρωμή τους».

Γι’ αυτό, επαναφέρει το αίτημά της «για την άμεση πληρωμή τους, για το οποίο η Δημοτική Αρχή έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιηθεί και να έχει λύσει το πρόβλημα, παίρνοντας η ίδια την ευθύνη, να πληρωθούν οι εργαζόμενες με χρήματα του Δήμου τα οποία θα επιστραφούν όταν έρθει η μισθοδοσία τους. Ήδη έχουν περάσει 10 μέρες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι παραπάνω δικαιολογίες ή οι εύκολες υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής ότι θα βρεθεί λύση άμεσα, χωρίς να δεσμεύεται σε τίποτα, παρατείνουν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωση κυριολεκτικά ενός κλάδου εργαζομένων του Δήμου μας του οποίου οι αμοιβές μόνο ως μισθοί πείνας μπορούν να χαρακτηρίζονται».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «η Δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύση τώρα. Δεν θα πληρώνουν, οι εργαζόμενοι τις αιτίες των καθυστερήσεων στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών οργάνων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των σχολικών επιτροπών».

nea ionia

atexnos banner 753x200