Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη: Προσηλωμένη στη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο η διοίκηση Καϊτεζίδη

Για προσήλωση στην κυβερνητική πολιτική του «ανήκομεν στο ΝΑΤΟ» και της μετατροπής της Ελλάδας σε απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο καταγγέλλει τη διοίκηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη η «Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη», με αφορμή την άρνηση της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου να στηρίξει ψήφισμα καταδίκης της πρόσφατης «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει:

«Σε πλήρη αρμονία με την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει ακόμη βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας στους επικίνδυνους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, βρίσκεται η διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Αυτό φάνηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Οκτώβρη, όπου η πλειοψηφούσα παράταξη «Δύναμη Ενότητας» του δημάρχου απέρριψε ψήφισμα καταδίκης της πρόσφατης «Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις» που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για άλλη μια φορά, η διοίκηση του κ. Καϊτεζίδη επέλεξε να ακολουθήσει το δόγμα του «ανήκομεν στο ΝΑΤΟ», συμφωνώντας με την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τη χώρα. Είναι, άλλωστε, η ίδια διοίκηση που στο πρόσφατο παρελθόν σύναπτε «σύμφωνα συνεργασίας» με το Νατοϊκό στρατηγείο (NRDC-GR) του 3ου Σώματος Στρατού, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια εξωραϊσμού των ιμπεριαλιστών δολοφόνων της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την στάση της διοίκησης του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις, να ενταθεί η πάλη για αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ.»