Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου: Σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό για μια αγωνιστική δημοτική αρχή

Σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, αλλά και με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, δίνεται η μάχη για την εκλογή αγωνιστικής δημοτικής αρχής στον Τύρναβο, με δήμαρχο τον Στέλιο Τσικριτσή.

Ήδη πραγματοποιείται ένα μεγάλο άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, τους σχεδόν 120 υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο, προκειμένου να φτάσουν σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που αγωνιά για τα δύσκολα που έρχονται, που αναζητά στήριγμα και αποκούμπι και όχι έναν ακόμη αντίπαλο που θα υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, στις 20.30, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Στο φυλλάδιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που μοιράζεται αυτές τις μέρες σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Αυτή την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά. Ο Τύρναβος μπορεί να αποκτήσει αγωνιστική δημοτική αρχή. Είναι στο δικό σας χέρι. Τι χρειάζεται ο λαός του Τυρνάβου;

  • Έναν δήμαρχο, μία από τα ίδια, που θα είναι το καλό παιδί του κεντρικού κρατικού μηχανισμού,  της κυβέρνησης, της Περιφέρειας;  Η δήμαρχο αγωνιστή που δεν θα συμβιβάζεται με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, της φορομπηξίας του λαού, τις ιδιωτικοποιήσεις;
  • Έναν δήμαρχο, μία από τα ίδια, που θα στηρίζει τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αναγκαίων υπηρεσιών;  Ή δήμαρχο μπροστάρη  και παρών  στους αγώνες για λαϊκό εισόδημα, για την προστασία από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, για να μην πέσει κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια των κορακιών, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην Υγεία, στην Παιδεία;
  • Έναν δήμαρχο, μία από τα ίδια που θα δηλώνει αναρμόδιος για τις αναγκαίες υποδομές για την προστασία της ζωής  και περιουσίας του λαού; Ή δήμαρχο που δεν θα θεωρεί κόστος τις ανάγκες του λαού, αλλά θα τις έχει στο επίκεντρο, όπως άλλωστε έκανε τόσα χρόνια μέσα από τη συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες;

Γνωρίζουμε καλά ότι τα  προβλήματα μας δεν χωρίζονται σε τοπικά και κεντρικά, κάτι  που ομολογούν ανοιχτά όλοι. Όποια πέτρα κι αν σηκώσει ο λαός, θα βρει από κάτω την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των λίγων. Μπροστά λοιπόν στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής ο λαός χρειάζεται ένα στήριγμα στον τόπο του και όχι έναν ακόμα τοπικό εχθρό».

Αλλά και για τον αντίπαλο συνδυασμό -«Η πόλη που θέλουμε»- που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Αμάρι Σάμερ – Αθανάσιο, επισημαίνεται  μεταξύ άλλων ότι: «Η  εμπειρία που έχουμε συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες και καθυστερήσεις.

  • Το 2011 η τότε δημοτική αρχή στην οποία μάλιστα συμμετείχε ενεργά ως αντιπρόεδρος τότε ο επικεφαλής σήμερα της παράταξης “Η πόλη που θέλουμε” και η πλειοψηφία των σημερινών του υποψήφιων, δε δίστασαν να επιβάλλουν ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης το χαράτσι του 80% επί της κατανάλωσης σε ένα αγαθό όπως το νερό, επιβαρύνοντας τους κατοίκους στον Αμπελώνα, στο Αργυροπούλι και στον Βρυότοπο.  Και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν διώξεις σε συνδημότες μας που δίκαια αντέδρασαν. Οι μαζικές διεκδικήσεις μας τότε και ο κοινός μας αγώνας είχε αποτελέσματα και τελικά αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο τέλος.
  • Πίσω από τα μεγάλα λόγια, για την “αγάπη για την πόλη”, τις διάφορες  υποσχέσεις  και τη “ρεαλιστική” αντιπολίτευση, ο κ. Αμάρι δεν  αμφισβήτησε ποτέ το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, απείχε από κάθε μεγάλο αγώνα που δόθηκε στην πόλη μας, όπως αυτούς των αγροτών. Για αυτό άλλωστε και δεν υπάρχει ούτε ένας αγρότης ανάμεσα στους  νέους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξή του.  
  • Πόσο κόντρα μπορεί να πάει κάποιος στην κυβέρνηση της ΝΔ  και τη νέα περιφερειακή αρχή όταν συμφωνεί με:

– Τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη που σημαίνει πράσινα χαράτσια, φωτοβολταϊκά στα χωράφια.

– Το να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που δεν δίνεται σεντ για έργα προστασίας του λαού.

– Τη μετατροπή της Λάρισας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ό,τι κινδύνους αυτό σημαίνει για τον λαό.

Η παράταξη “Η πόλη που θέλουμε”  αποτελεί συνέχεια των παρατάξεων που φόρτωσαν στον λαό ένα σωρό προβλήματα».

Καταλήγοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει: «Στον Τύρναβο έχουμε σίγουρη επιλογή που θα παλεύει για την πόλη που είναι όμορφη για να ζούνε οι πολλοί! Αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική, έχει όνομα: “Λαϊκή Συσπείρωση” και ΝΑΙ μπορεί αποδεδειγμένα να δώσει ανάσα στη ζωή μας και την πόλη μας.

Γιατί είμαστε δεσμευμένοι μονάχα απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του και για αυτό μπορούμε μαζί να διεκδικούμε αποφασιστικά όσα χρειάζονται. Να μην αφήνουμε σε “χλωρό κλαρί” κυβερνήσεις, Περιφέρεια και επιτελεία.

Γιατί δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι ήμασταν αυτοί  που:

– Κατεβαίναμε πρώτοι με τα τρακτέρ μας στις κινητοποιήσεις για το αγροτικό εισόδημα.

– Όταν η δημοτική αρχή  επέβαλε εν μέσω πανδημίας το χαράτσι 0,5% στους επαγγελματίες της εστίασης,  όχι μόνο το καταψηφίσαμε, αλλά συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία – αυτοκινητοπομπή της Επιτροπής Αγώνα.

– Διεκδικήσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών για τους μικροεπαγγελματίες μέσα στην πανδημία.

– Σταθήκαμε στο πλευρό των σεισμοπαθών, οργανώνοντας την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης. Αλλά και πρόσφατα στους πλημμυροπαθείς στον Αμπελώνα, στον Βρυότοπο, στο Μαυρόλιθο, στο Δαμάσι και στα Πλατανούλια.

Γιατί, τελικά, στην πόλη μας πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που έγινε ή μπήκε στα σκαριά βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν αγωνιστές δήμαρχοι της παράταξής μας.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη και η ευθύνη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον Δήμο Τυρνάβου.

Είναι στο χέρι του λαού με την επιλογή του στην κάλπη της Κυριακής να μην επιτρέψει άλλη μια χαμένη θητεία για τον Τύρναβο.

Να μην προσθέσει άλλον έναν αντίπαλο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει.

Μην περιμένετε άλλο!  Κάντε τώρα το βήμα!

Με ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση” για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στο εχθρικό για τον λαό κράτος!». 

902.gr