Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Ντροπή τους! Άφησαν μωρομάνες και μικρά παιδιά στο έλεος της κακοκαιρίας

Την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Παρά τις εκκλήσεις μας εδώ και δυο μήνες εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για τον επερχόμενο χειμώνα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που απαιτούν μέτρα προστασίας για τους εκτεθειμένους σε αυτές πρόσφυγες και μετανάστες, για μωρομάνες και μικρά παιδιά, το αυτί τους δεν ίδρωσε αποδεικνύοντας τη χοντροπετσιά τους στον ανθρώπινο πόνο ένας προς έναν, προκειμένου να μη χαλάσουν χατίρια σε μερίδα των ξενόφοβων ψηφοφόρων τους.

Όχι μόνο δεν κινητοποίησαν την πολιτική προστασία στο να βρεθούν χώροι προστασίας γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για τους δικούς μας που εξίσου χειμάζονται, Ρομά κλπ., αλλά δεν έπραξαν τίποτε μπροστά στον παραλογισμό στη Χίο τελικά να μην έρθει οχηματαγωγό που θα βοηθούσε προσωρινά να περάσουν αυτές οι έκτακτες συνθήκες.

Ερμητικά κλειστά παρέμειναν τα κτίρια του Καλουτά, του νομικού προσώπου, κλειστά γυμναστήρια, που στο παρελθόν είχαν ανοίξει.

Κατά τα άλλα πρώτοι στις εκκλησίες και στα πανηγύρια, πρώτοι στους μεγαλόσταυρους!

Ντροπή τους!

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” και με αφορμή πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την τελετή της κοπής πίτας για το νέο χρόνο με την παρουσία και του μητροπολίτη Χίου, σιωπηλού επίσης για όλα τα ως άνω, δηλώνουμε ότι δεν θα παρευρεθούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που κράτησαν κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο