Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λευκή» μοιρασιά στο ντέρμπι των «αιωνίων« και… ομορφιές

Στο… μηδέν έμει­ναν ο Ολυ­μπια­κός κι ο Πανα­θη­ναϊ­κός (0–0) στο μεγά­λο ντέρ­μπι της 24ης αγω­νι­στι­κής της Super League, έπει­τα από ένα ματς με τερά­στια έντα­ση, ακυ­ρω­θέν γκολ μέσω VAR (οφσάιντ Ελ-Αρα­μπί) του Βρου­σάι στο 89’, κίτρι­νη κάρ­τα στον Μαρι­νά­κη (!) και μία απο­βο­λή του Παπα­στα­θό­που­λου στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης σε έξαλ­λη κατά­στα­ση κατέ­βη­κε στον αγω­νι­στι­κό χώρο (μαζί με τον εκ των αντι­προ­έ­δρων, Κώστα Καρα­πα­πά) για να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί στο διαι­τη­τή μετά το ακυ­ρω­θέν γκολ του Βρου­σάι στο 90’. Ο Πορ­το­γά­λος διαι­τη­τής Πινέι­ρο έβγα­λε από το τσε­πά­κι την κίτρι­νη κάρ­τα και την έδει­ξε στον ισχυ­ρό άνδρα της πει­ραϊ­κής ομά­δας αλλά και στον αντιπρόεδρο!!!

Στο δια ταύ­τα ο Πανα­θη­ναϊ­κός δια­τή­ρη­σε τη δια­φο­ρά των 5 βαθ­μών από τους Πει­ραιώ­τες ο Πανα­θη­ναϊ­κός, που είδε τη δεύ­τε­ρη ΑΕΚ να μειώ­νει στους 2 βαθ­μούς, έχο­ντας έναν αγώ­να λιγότερο.

Ο Ολυ­μπια­κός μπή­κε δυνα­τά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό, από την πίε­ση του Μπα­κα­μπού ψηλά στον Σάρ­λια, ο φορ των «ερυ­θρό­λευ­κων» έκλε­ψε την μπά­λα, έπαι­ξε το ένα-δύο με τον Μπιέλ, πάτη­σε στην περιο­χή και πλά­σα­ρε, όμως το πλα­σέ του χτύ­πη­σε στο δοκά­ρι κι έφυ­γε άουτ.

Στο 13’ ο Πανα­θη­ναϊ­κός πλη­σί­α­σε για πρώ­τη φορά στο γκολ, όταν απ’ την μπα­λιά του Μαν­τσί­νι στον Παλά­σιος, ο Αργε­ντι­νός εξτρέμ πέρα­σε στην ταχύ­τη­τα τον Ρέαμ­π­τσιουκ και σού­τα­ρε από πλά­για θέση, με την μπά­λα να περ­νά­ει λίγο άουτ.

Στο 34’ ο Ολυ­μπια­κός συνε­χί­ζο­ντας την πίε­σή του, έχα­σε μονα­δι­κή ευκαι­ρία με τον Κανός. Από φάουλ του Φορ­τού­νη, ο Ροντι­νέι πήρε την κεφα­λιά, ο Μπα­κα­μπού άφη­σε την μπά­λα κι ο Κανός ολο­μό­να­χος με την εστία πλά­σα­ρε ελά­χι­στα άουτ.

Η πίε­ση στον Παλά­σιος κι άλλη μία γρή­γο­ρη επί­θε­ση του Ολυ­μπια­κού, έφε­ρε τον Μπιέλ σε θέση βολής στο 41’, όμως το τελεί­ω­μά του βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον Μπρι­νιό­λι που μπλό­κα­ρε, ενώ στο 45’ από φάση διαρ­κεί­ας στην περιο­χή του Πανα­θη­ναϊ­κού ο Ρου­μπέν έκο­ψε προ του Μπα­κα­μπού και στην εξέ­λι­ξη της φάσης το σουτ του Ροντι­νέι κατέ­λη­ξε στην αγκα­λιά του γκολ­κί­περ των «πρά­σι­νων».

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ο Ολυ­μπια­κός επέ­στρε­ψε με μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση στο ματς, με τον Κανός να χάνει άλλη μία καλή ευκαι­ρία στο 50’, όταν από λάθος διώ­ξι­μο του Βαγιαν­νί­δη, πλά­σα­ρε με πολ­λά φάλ­τσα, αλλά η εκτέ­λε­σή του πέρα­σε λίγο άουτ.

Στο 54’ ο Κανός έκλε­ψε την μπά­λα από τον Βαγιαν­νί­δη και μπή­κε στην περιο­χή, όμως ο νεα­ρός μπακ των «πρά­σι­νων» έβα­λε κόντρα και η μπά­λα έφυ­γε κόρ­νερ, ενώ στο 68’ το πλα­σέ του Μπα­κα­μπού από πλά­για θέση, έφυ­γε λίγο άουτ.

Η συνερ­γα­σία του Φορ­τού­νη με τον Μασού­ρα στο 73’ έφε­ρε τον δεύ­τε­ρο σε θέση βολής μέσα στην περιο­χή, όμως το πλα­σέ του πέρα­σε λίγο άουτ. Στο 74’ ο Μπρι­νιό­λι απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά σε κόρ­νερ την κεφα­λιά του Παπα­στα­θό­που­λου, ενώ στο 76’ ο Τσέ­ριν από καλή θέση στην περιο­χή σού­τα­ρε χλια­ρά άουτ.

Στο 79’ από την πάσα του Πού­χατς, ο Σπό­ραρ βρέ­θη­κε μέσα στην περιο­χή και πλά­σα­ρε, όμως η μπά­λα πέρα­σε ελά­χι­στα άουτ από το δεξί δοκά­ρι του Πασχα­λά­κη. Στο 86’ ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε άλλη μία μεγά­λη ευκαι­ρία, όταν απ’ τη σέντρα του Βαλ­μπου­ε­νά, βρέ­θη­κε σε θέση βολής, αλλά το τελεί­ω­μά του δεν ήταν «γεμά­το» και μπλό­κα­ρε ο Μπρινιόλι.

Στο 89’ ακυ­ρώ­θη­κε μέσω του VAR το γκολ που πέτυ­χε ο Βρου­σάι, καθώς στην εκκί­νη­ση της φάσης ο Ελ-Αρα­μπί, ήρθε στη φάση όντας ακά­λυ­πτος. Στις καθυ­στε­ρή­σεις ο Πινέι­ρο απέ­βαλ­λε με δεύ­τε­ρη κίτρι­νη τον Παπα­στα­θό­που­λο, ο οποί­ος έκα­νε χέρι και το ντέρ­μπι έλη­ξε στο «μηδέν» και για τις δύο ομάδες.

Διαι­τη­τής: Ζοάο Πινέι­ρο (Πορ­το­γα­λία)

Κίτρι­νες: Χουάνγκ Ιν-μπε­όμ, Παπα­στα­θό­που­λος, Βτου­σάι — Μπρι­νιό­λι, Ρου­μπέν, Πούχατς
Απο­βο­λές: 90’+9’ Παπα­στα­θό­που­λος (2η κίτρινη)

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκον­ζά­λεθ): Πασχα­λά­κης, Ροντι­νέι, Παπα­στα­θό­που­λος, Μπα, Ρέαμ­π­τσιουκ (81’ Ραμόν), Εμβι­λά, Χουάνγκ Ιν-μπε­όμ, Μπιέλ (68’ Μασού­ρας), Φορ­τού­νης (81’ Βαλ­μπου­ε­νά), Κανός (88’ Βρου­σάι), Μπα­κα­μπού (68’ Ελ-Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς): Μπρι­νιό­λι, Βαγιαν­νί­δης (61’ Κώτσι­ρας), Σέν­κε­φελντ, Σάρ­λια, Χουάν­καρ (73’ λ.τρ. Πού­χατς), Ρου­μπέν, Κουρ­μπέ­λης (73’ λ.τρ. Τσέ­ριν), Παλά­σιος, Μπερ­νάρ (87’ Τσό­καϊ), Μαν­τσί­νι, Ιωαν­νί­δης (60’ Σπόραρ).

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο