Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λευκορωσία: Η μυωπία, αφέλεια (;) και «μύχιοι πόθοι» κάποιων αστών δεν έχουν όρια

Τον όρο «Λευκή Δύση» που σπανίζει εξαιρετικά στο πολιτικό λεξιλόγιο (μας θύμισε τον  Μαραντζίδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που έγραφε πως «για τον παγκόσμιο καπιταλισμό, η λευκή Δύση παραμένει το σύμβολο της επιτυχίας»), επανέφερε πρόσφατα ο David Andersson με το άρθρο του «Ο έλεγχος της Λευκορωσίας είναι μεγάλη υπόθεση για τη Λευκή Δύση», όπου μετά τα εισαγωγικά …

«Όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τις διαμαρτυρίες που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Λευκορωσία. Θα μπορούσε να γίνει η νέα Ουκρανία; Ίσως όχι, αλλά είναι σίγουρα συνέχεια των προσπαθειών της Λευκής Δύσης να πλησιάσει τα σύνορα της Ρωσίας» –και την αναφορά στη Deutsche Welle (που ως γνωστό δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ο Πομπέο υπογράφει συμφωνία για τη μετακίνηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία στην Πολωνία» σημειώνοντας ότι

«Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμφωνία με την Πολωνία για να ξεκινήσει η μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.
Η συμφωνία καθιστά επίσης την Πολωνία τη νέα έδρα του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ
».

Συμπεραίνει ότι: «Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική αντιπολίτευση στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, όσον αφορά την επέκταση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, γεγονός που θα μείωνε την επιρροή της Μόσχας στον υπόλοιπο κόσμο και θα διασφάλιζε ότι δεν θα μπορούσε κανείς να αγγίξει τη Λευκή Δύση» (;;).

Belarus flags

(και συνεχίσει -ακάθεκτος)
Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον εκφοβισμό της Λευκής Δύσης; Εδώ είναι μερικά σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση (ΣΣ|> copy-paste):

 • Να κλείσει η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
 • Να ακυρωθούν τα εξωτερικά χρέη για όλες τις χώρες.
 • Να μεταρρυθμιστεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 • Να εγκριθεί η Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (ΣΑΠΟ).
 • Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη.
 • Να γίνει χρήση οικολογικής τεχνολογίας για την παραγωγή του 80% της παγκόσμιας ενέργειας.
 • Να κλείσουν οι φορολογικοί παράδεισοι.
 • Να εφαρμοστεί το Καθολικό Βασικό Εισόδημα (ΚΒΕ).
 • Να εφαρμοστεί μέγιστος μισθός.
 • Να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης εναντίον άλλων χωρών.
 • Να κλείσει το ΝΑΤΟ.

Οι άνθρωποι της Λευκής Δύσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και την ηγεσία για να μεταμορφώσουν τη δική τους κουλτούρα, το δικό τους σύστημα πεποιθήσεων, το δικό τους οικονομικό σύστημα. Είναι καιρός να ορθώσουν το ανάστημά τους και να κοιτάξουν το πρόσωπό τους στον καθρέφτη και να δούνε τι έχει απογίνει αυτό το πρόσωπο: ένα τέρας, ένα σύστημα ανίκανο να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες υγείας, τροφής και στέγασης των δικών του ανθρώπων.

Η κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι σαν την ιστορία του άντρα που έχει εντάσεις με το αφεντικό του στη δουλειά, οπότε μετά τη δουλειά πηγαίνει σε ένα μπαρ, μεθάει, πηγαίνει σπίτι και χτυπά τη γυναίκα του.  Όλα αυτά επειδή δεν είχε το θάρρος να μιλήσει στο αφεντικό του. Παρακαλώ, μιλήστε με το αφεντικό σας (sic!!)

Sergey Elkin Σεργκέι Έλκιν

Καρικατούρες του Сергей Владимирович Ёлкин για τις σχέσεις μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας (Sergey Elkin – Σεργκέι Έλκιν νυν γελοιογράφος – πρώην, επί ΕΣΣΔ, αρχιτέκτονας & πολεοδόμος με σημαντική συμβολή σε ΓΠΣ)

ℹ️  Γεννημένος το 1962, δημοσιεύει σε …Izvestia, Rossiyskaya Gazeta, Moscow Times, Vedomosti, Politru, RIA Novosti κ.λπ. -νικητής διεθνών διαγωνισμών γελοιογραφίας.
Στη δεκαετία του 1990 –μετά τις ανατροπές, εργάστηκε ως επικεφαλής εκδότης αρκετών εφημερίδων και από το 1999 αποκλειστικά γελοιογράφος (αρχικά στο χαρτί και μετά με υπολογιστή) πολιτικών και επιχειρηματιών
ℹ️  Συνήθως κινείται γύρω από τον Πούτιν (έχει κάνει χιλιάδες) με ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό χοντρούλη με μεγάλη μύτη (που ο Πούτιν δεν έχει) και σε αντίθεση με τον τρόπο που τα ρωσικά ΜΜΕ τον απεικονίζουν (ανδροπρεπής, μυώδης και ισχυρή φιγούρα)
Η λεζάντα του Λουκσένκο με τον Πούτιν τραπεζίτη δείχνει τον τελευταίο να λέει -εύστοχα)
… Вбі можете приоьрести государтво Белару́сь по Ипотеке (μπορείς να αγοράσεις την όλη υπόθεση βάζοντας τη Λευκορωσία Υποθήκη)


info ΑτέχνωςΑφήνοντας τις φαιδρότητες, ας δούμε τι γίνεται στη Λευκορωσία, που πήρε τις τελευταίες μέρες τη «σκυτάλη» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


Στις «μυλόπετρες» του εκμεταλλευτικού συστήματος
Λευκορωσία: Οι σχέσεις με Ρωσία και Κίνα

Οι σχεδιασμοί του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού
Η πολιτική Λουκασένκο και το κομμουνιστικό κίνημα
Οι προεδρικές εκλογές 2020 – Παρασκήνιο και αποτελέσματα

Μετεκλογικές εξελίξεις
 Ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα

Οι εξελίξεις στη Λευκορωσία σαφώς και αναδεικνύουν πως η «σκυτάλη» στη σειρά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ευρασίας έφτασε και στη Λευκορωσία. Σ’ αυτές τις συνθήκες ιδιαίτερη σημασία έχει η αλληλεγγύη στους κομμουνιστές και στον εργαζόμενο λαό της Λευκορωσίας, που μπορεί και πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη με κριτήριο τα συμφέροντά του, να αποκρούσει τις ξένες επεμβάσεις, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του, να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Περισσότερα στο άρθρο του Ελισαίου Βαγενά
μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ
και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

Λευκορωσία belarus

AP Photo | Mstyslav Chernov

Τα παρακάτω, «σατιρικά» υποτίθεται βίντεο-cartoon του πολυεθνικού κολοσσού ενημέρωσης (και χειραγώγισης) Deutsche Welle -και τέτοια, για την Λευκορωσία υπάρχουν πάνω από 100, με χιλιάδες φαν, τα παραθέτουμε σαν ένα ακόμη «σημείο γραφής» της όλης κατάστασης και του βάθους της παρέμβασης «ένθεν και ένθεν»

Πούτιν, Πεσκόβ, Λαβρόφ, Σόιγκου και Σετσίν προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Λουκασένκο για την …απαγωγή της Λευκορωσίας στη νέα έκδοση του remake  «η Αιχμάλωτος του Καυκάσου».

Το υπερ-επιτυχημένο “Δυο χοιρομέρια” είναι ένα επιπλέον εκατομμύριο –με ερμηνείες Πούτιν, Πεσκόφ, Βόλοντιν, Ζόλοτοφ, Μεντβέντεφ, Ματβένκο και Ζαχάροβα (πιθανά και άλλους…).
Μετά από σύντομες διαπραγματεύσεις, ο Πούτιν επιτρέπει στον Τραμπ να θάψει τον Μαδούρο, ο οποίος όμως μένει ζωντανός.

Ροές ειδήσεων:

 • Μετά την παραίτηση του πρέσβη Babich, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν για τις περαιτέρω προοπτικές ένταξης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
 • Η εταιρεία Miratorg και αρκετοί άλλοι Ρώσοι παραγωγοί πρότειναν να απαγορεύσουν σε ιδιώτες την εισαγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία για προσωπική χρήση.
 • Το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Πούτιν και Τραμπ ήταν η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Η συνάντηση μεταξύ Λαβρόφ και Πομπέο αφορούσε το ίδιο θέμα.

1.Ένα γεμάτο δράση μουσικό βίντεο σχετικά με τη διαφυγή της Λευκορωσίας από έναν γάμο με τη Ρωσία. Πρωταγωνιστούν οι Λουκασένκο, Πούτιν, Σόιγκου και Σετσίν.
2. Σε ένα σκίτσο από τη σχολική ζωή στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ διαλέγει Ευρωπαίους ηγέτες και ο Πούτιν ηγείται των κύριων εκφοβιστών.
3. Ο Πούτιν και οι σύντροφοί του στο Κρεμλίνο ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα όλα είναι καλύτερα από ό, τι στην πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Κέντρου Levada σχετικά με τους νέους που θέλουν να μεταναστεύσουν δεν έχουν νόημα (ΣΣ |> τα στοιχεία του Levada, έδιναν περισσότερους από τους μισούς -53%, των Ρώσων ηλικίας 18-24 ετών να θέλουν να μετακινηθούν σε μόνιμο τόπο διαμονής στο εξωτερικό!).

Ροές (τρέιλερ) ειδήσεων:

▪️ 20ή επέτειος της συνθήκης για τη δημιουργία κράτους Ένωσης Λευκορωσίας και Ρωσίας.
▪️ Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο (70χρονα).
▪️ Δοκιμάστηκαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για αγελάδες σε ένα από τα αγροκτήματα της περιοχής της Μόσχας: Η συσκευή θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος.