Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλύτερο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλύτερο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του Open.

Όπως ανάφερε, πέρα από το τωρινό ζήτημα των φαρμάκων όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρεθούν και όπου σταθούν υιοθετούν την ίδια επιχειρηματολογία  της κυβέρνησης που οδηγεί στην αύξηση του κόστους που θα την πληρώσει πάλι ο λαός, και στο θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έγινε συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν από δύο μήνες για τον αν θα συνεχιστεί αυτός ο φόρος και το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή ψήφισε τις φοροπαλλαγές για τους εφοπλιστές, για το αφορόλογητο πετρέλαιο. Άρα εκεί κρινόμαστε όλοι.

Το ΚΚΕ, συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, έκανε πέντε προτάσεις – τροπολογίες συγκεκριμένες, ενάντια στους πλειστηριασμούς, επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης, αύξηση του εισοδήματος για να ανασάνει ο λαός και είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτές έμειναν στο συρτάρι.

Απαντώντας σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι μας συμφέρει μακροπρόθεσμα η Τουρκία να προμηθευθεί αμερικανικά F-16 ενώ παράλληλα τελεί υπό τον έλεγχο της Δύσεως, ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος επεσήμανε ότι αναδεικνύονται δύο ζητήματα απ’ αυτή τη συζήτηση που γίνεται που έχουν δύο επικίνδυνες απολήξεις. Πρώτον, υπογράμμισε, δεν θίγεται καθόλου το ζήτημα της επιθετικότητας της ίδια της κυβέρνησης της Τουρκίας και της αστικής της τάξης. Η αστική τάξη και η κυβέρνηση της Τουρκίας, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, είναι επιθετική και προκλητική  επειδής ακριβώς θέλει να ανήκει και ανήκει στο «δυτικό κόσμο», δηλαδή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, που την θέλουν μέσα για να θωρακιστεί η Νοτιανατολική τους πτέρυγα. Αυτό είναι το έδαφος, από το 1974 μέχρι σήμερα όπου δημιουργεί διαρκώς την προκλητικότητα, την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με απαράδεκτες πραγματικά αιτιάσεις και αξιώσεις.

Και δεύτερον, πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος, αποδεικνύεται αυτό που έχουμε πει εμείς ως ΚΚΕ από την αρχή, τότε με τα διάφορα «χαστούκια», της ΕΕ, υποτίθεται ψηφίσματα, ή της δηλώσεις του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρ. Μενέντεζ κλπ., ότι η εθνική κυριαρχία μιας χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από «καραμπόλα» που θα γίνει σε μια ψηφοφορία της βουλής ενός άλλου κράτους, ή μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής των ΗΠΑ, ή ενός ψηφίσματος της ΕΕ.

Τέλος για το θέμα με τα γλυπτά του Παρθενώνα ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος έθεσε το ζήτημα γιατί σήμερα και με τι σκοπό η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ότι θα κλείσει μια συμφωνία με αυτούς τους όρους. Το ερώτημα είναι γιατί σήμερα, που πραγματικά ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μια πάρα πολύ άσχημη θέση, για την οποία την κύρια και την βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Προσπαθεί δηλαδή η κυβέρνηση, κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ να δημιουργήσει άλλο ένα «αφήγημα», να αφαιρέσει το κριτήριο ψήφου σήμερα για τον ελληνικό λαό, για την διαχείριση που έκανε.

Η θέση του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένη ότι πρέπει να επιστρέψουν χωρίς περιστροφές τα γλυπτά, τα μάρμαρα, ότι έχει αφαιρεθεί από την Ελλάδα και αποτελεί ιστορική της κληρονομιά, κατέληξε.

Μοιραστείτε το: