Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Ραφήνας: Κρούσματα κορονοϊού σε νεαρούς που επέστρεψαν από διακοπές στην Ιο

 Σε rapid test υποβλήθηκαν χθες βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 73 άτομα, επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγ. Μπουρνούς, μια ομάδα 30 νεαρών ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο. Στο νησί γνωρίστηκαν με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. Κάποιοι νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι γύρισαν χθες βράδυ.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο στο πλοίο, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τους έκανε τεστ σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και τους συνέστησε να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα