Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λιντσάρισμα Ζακ Κωστόπουλου: Σε δίκη παραπέμπονται δύο καταστηματάρχες και τέσσερις αστυνομικοί

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης έξι πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του 33χρονου Ζακ είχε γίνει τον Σεπτέμβρη του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Τώρα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθετώντας την πρόταση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος εισαγγελέας, αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, του μεσίτη και τεσσάρων αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου δέχονται πως ορθά αποδόθηκε η κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης (επισύρει ηπιότερη ποινή) και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (όπως ζητούσε η οικογένεια και επέσυρε ποινή και ισόβιας κάθειρξης) στους έξι κατηγορούμενους.

Οι γονείς του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, επισημαίνοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.