Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λογοκρισία στο Διαδίκτυο – Δεν αντιδράει η ΕΣΗΕΑ

Το μείζον ζήτημα της λογοκρισίας στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) από τα Ελληνικά Hoaxes και τη μη αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ, θέτουν οι «Τυπολογίες».  Ένα θέμα που το θέσαμε κατ’ επανάλληψη δημόσια αλλά και στην ίδια την ΕΣΗΕΑ ζητώντας την παρέμβασή της. Ουδεμία αντίδραση υπήρξε. Η παρατεταμένη σιωπή της ΕΣΗΕΑ σίγουρα πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Μάλιστα πρόσφατα ήρθε στο φως καταγγελία για fake δημοσιογράφους των Hoaxes τα οποία επιτελούν το ρόλο του λογοκριτή εισπράττοντας αδρά αμοιβή από το facebook.

Αντιγράφουμε από τις «Τυπολογίες»

Ένας λογοκριτικός μηχανισμός που αποκλείει κείμενα από το διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί από ιστοσελίδα.

Το συγκεκριμένο site «αναλύει» επίμαχα ρεπορτάζ, πολιτικής φύσεως συνήθως, και στη συνέχεια τοποθετεί τη «σφραγίδα» του, “ορίζοντας” εάν είναι αληθινά ή όχι. Στη συνέχεια κοινοποιεί την επιλογή του αυτή σε πολυεθνική εταιρεία που λειτουργεί και στην Ελλάδα, αποκλείοντας την αναπαραγωγή και τη διάδοσή τους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα η πλειοψηφία της, που αποτελείται από τις παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχεται αυτήν τη λειτουργία που παραβιάζει βάναυσα το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τον κώδικα δεοντολογίας.

Διαβάστε τα σχετικά:

hoaxes17 hoaxes14
sarantakos hoaxes13
hoaxes19 hoaxes20
hoaxes23 hoaxes27