Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λογοκρισία του YouTube σε αντιναζιστικό ντοκιμαντέρ: Καταγγελία του «havanaradio.gr»

Την λογοκρισία του YouTube καταγγέλλει σε ανάρτησή της η ιστοσελίδα «Havana Radio TV», αναφέροντας ότι η δημοφιλής πλατφόρμα διέκοψε την live μετάδοση του αντιφασιστικού, ιστορικού ντοκιμαντέρ «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», ενώ αργότερα κατέβασε το βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, το «Havana Radio TV» αναφέρει:

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά και την χθεσινή διακοπή της ροής του Havana TV στο YouTube . Στις 21:29 εχθές 15 Γενάρη , κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα επεισόδιο 2 Η μάχη της Μόσχας , όπως και στο πρώτο επεισόδιο, το YouTube έριξε την ροή του καναλιού και 15 λεπτά αργότερα κατήργησε το βίντεο . Στην σχετική ενημέρωση που μας ήρθε η οποία επισυνάπτεται παρακάτω αναγράφεται σαν δικαιολογία ότι η ροή παραβαίνει την πολιτική του YouTube “πολιτική για το ανεπιθύμητο περιεχόμενο , τις παραπλανητικές πρακτικές και τις απάτες”! Με αυτό το κατάπτυστο κείμενο ο “ναός της διαδικτυακής δημοκρατίας” λογόκρινε το περιεχόμενο του Havana TV που προέβαλε εκείνη την ώρα ντοκιμαντέρ για την αντίσταση του σοβιετικού λαού κατά των ναζί! Παραθέτουμε λοιπόν τα κάτωθι ερωτήματα: Ανεπιθύμητο περιεχόμενο που η Μόσχα δεν έπεσε στα ναζιστικά αποβράσματα;  Παραπλανητική πρακτική ότι δεν συμπίπτει το πρόγραμμά μας με την επίσημη ιδεολογία του συστήματος ;  Απάτη που δεν συμμετέχουμε και εμείς στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας;  Μάλλον όλα μαζί πείραξαν τον βόθρο της λογοκρισίας !!! 

Η υποκρισία περισσεύει την ίδια ώρα που χιλιάδες βίντεο φασιστικού περιεχομένου παραμένουν κανονικά στην πλατφόρμα. Συνεχίζουμε απτόητοι την μετάδοσή μας μέσω της ιστοσελίδας μας και μέσω Twitch. Μπορείτε να παρακολουθήστε ξανά το ντοκιμαντέρ στην VDO βιβλιοθήκη μας εδώ.

Πηγή: havanaradio.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας