Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Λονδίνο: Παρέμβαση μελών της κομμουνιστικής νεολαίας σε διεθνή έκθεση όπλων

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους διοργανωτές και επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων στο Λονδίνο, όταν ακτιβιστές και μέλη της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας (YCL) που «εργάζονταν» στον χώρο άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα ενάντια στο εμπόριο όπλων.

Το γεγονός συνέβη σε μεγάλο εκθεσιακό χώρο στο ανατολικό Λονδίνο, όταν εργαζόμενοι στάθηκαν μπροστά από το περίπτερο του γνωστού μονοπωλίου πώλησης όπλων Lockheed Martin και άναψαν καπνογόνα και φωνάζοντας «κάτω ο βρετανικός ιμπεριαλισμός», με τους άντρες ασφαλείας να κοιτούν εμβρόντητοι.

Σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην ακτιβιστική ενέργεια αναφέρουν πως «αποφάσισαν να αναλάβουν δράση ενάντια στην έκθεση όπλων όπου φιλοδυτικά καθεστώτα αγοράζουν όπλα προκειμένου να καταπιέζουν και να δολοφονούν τα αδέρφια μας σε όλον τον κόσμο».

Μέλη της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις έξω απ’ το εκθεσιακό κέντρο, κρατώντας σημαίες και πανό με το σύνθημα «Έμπορος όπλων; Εγκληματίας πολέμου!».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διεθνής έκθεση όπλων (Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού Άμυνας και Ασφάλειας, DSEI) διοργανώνεται κάθε χρόνο στη βρετανική πρωτεύουσα προσελκύοντας μεγάλα μονοπώλια στο χώρο των οπλικών συστημάτων, ενώ μια σειρά εκπρόσωποι χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «παρελαύνουν» στο εκθεσιακό κέντρο «κλείνοντας» συμβόλαια και συμφωνίες.

idcommunism.com

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα