Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΛαΣυ Β.Αιγαίου: «Να κηρυχθεί η Λέσβος σε έκτακτη ανάγκη»

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο Αγλαία Κυρίτση και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής και Στέλιος Σταμούλος κατάθεσαν αίτημα προκειμένου να συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τις ζημιές από τη σημερινή κακοκαιρία που έπληξε τη Λέσβο.Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειου Αιγαίου LS Voreiou Agaiou

Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Όλοι είμαστε μάρτυρες της δύσκολης μέρας που ξημέρωσε για τον τόπο μας και πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές της Δυτ. Λέσβου από τον Πολυχνίτο και την Καλλονή, εως την Ερρεσό και τη Μήθυμνα , τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις βορειάδες που σαρώνουν το νησί και έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε ιδιωτική αλλά και σε δημόσια περιουσία. Ευτυχώς, δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές….

  • ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο πλευρό των ανθρώπων που χτυπήθηκαν για άλλη μια φορά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας ως αιρετοί,
  • ΖΗΤΑΜΕ έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού συμβουλίου – ει δυνατόν και δια περιφοράς -προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα πιέσουν για να δοθούν λύσεις και άμεσες αποζημιώσεις στους ανθρώπους που είδαν για άλλη μια φορά τις περιουσίες τους και το βιός τους να καταστρέφεται.
  • Να αποφασίσουμε να ζητηθεί από την κυβέρνηση: η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου οι λύσεις να είναι άμεσες»

Πρόγνωση Λέσβος 21 5 2021🆘 ℹ️ Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα (άνεμοι ως και 10 μποφόρ) έπληξαν την Λέσβο και από την μανία των καιρικών φαινομένων – όπως αναφέρει το lesvospost.com –  δεν την γλίτωσε ούτε ο αιωνόβιος ιστορικός πλάτανος στην πίσω αυλή της εκκλησίας Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου.
Εκεί όπου (κάτω από τον πλάτανο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια η σφαγή του ταύρου, αλλά και το βράσιμο του παραδοσιακού κεσκέκι κατά την πανήγυρη του Ταξιάρχη
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου Λόγω πτώσης δέντρων προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο Παρακοίλων Καλλονής, στον Παπάδο της Γέρας, στον Λεπέτυμνο, στην Καλλονή και αλλού. Σπεύδει στα σημεία η Πυροσβεστική, ενώ συνεχίζονται οι αναφορές για προβλήματα.
Στο Λεκανοπέδιο Καλλονής σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ «δέντρα έχουν πέσει σε πολλά σημεία μέσα στην Καλλονή, στο δρόμο προς Σκάλα, αλλά και στα χωριά Κάπη, Ανεμώτια , στον παραλιακό της Πέτρας μέχρι και τον Γαβαθά κλειστός ο δρόμος προς τα Δάφια -η κίνηση γίνεται από το γήπεδο.
Κλειστά τα σχολεία όπου δεν υπάρχει πρόσβαση, ενώ τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στο δρόμο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Πολλά προβλήματα και σε σκεπές σπιτιών.


🆘  Δείτε και (Ατέχνως) Ξαφνικά χειμωνιάτικο σκηνικό

 

Μόλυβος 21 5 2021