Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι περιπέτειες Ψηφίσματος για καταδίκη της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας” Ελλάδας–ΗΠΑ, στην Καισαριανή σ’ έναν με όλους και με όλα συμβιβασμένο πλέον δήμο

Μετά την «εκπόρθηση» του Δήμου Καισαριανής κάτω από τις γνωστές συνθήκες και ανίερες συμμαχίες, με τον (τότε κυβέρνηση) Σύριζα να δίνει τα ρέστα του σε ψέματα και συκοφαντίες, μέσω πρωτοκλασάτων στελεχών του (Παππά & CΙΑ) όχι απλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι, αλλά και σε καθημερινή βάση, ακόμη και στα «προφανή» τόσο ο δήμαρχος Βοσκόπουλος, όσο και οι παρακαθήμενοι, παρατρεχάμενοι και «αντιπολιτευόμενοι» κυριολεκτικά ξεβρακώνονται κάθε μέρα, στα «μικρά» και στα μεγάλα .

💥  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3-Οκτ-2019, σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε ψήφισμα καταδίκης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα – ΗΠΑ.

✔️  Η συγκεκριμένη συμφωνία επεκτείνει τις βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας με επέκτασή της, τις βάσεις Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, “ιπτάμενων κατασκόπων” στο Ακτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

✔️  Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου, που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας δημιουργώντας ροές με χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες, και κάνοντας το λαό μας στόχο αντιποίνων σε μια ήδη έκρυθμη κατάσταση όπως αυτή της ανατολικής μεσογείου.

ℹ️ Το ψήφισμα εγκρίθηκε -τελικά με 8 ψήφους (ΣΣ |> το ΔΣ Καισαριανής αποτελείται από 27 δημοτικούς συμβούλους).

✔️  Οι επικεφαλής όλων των άλλων παρατάξεων αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το ψήφισμα καταδίκης αυτής της συμφωνίας.

🦉  Η κα Γραφίδου (ΣΣ -|> ΠΑΣΟΚογενής «ανεξάρτητη») από την παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή» απείχε προβάλλοντας ως δικαιολογία την έλλειψη χρόνου να διαβάσει το ψήφισμα (sic !! …ακριβώς έτσι ! -το σχόλιο sic !! είναι της σύνταξης)
🐒  Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ«Συνεργασία Πολιτών» ψήφισε λευκό, καθώς το ψήφισμα επέρριπτε και πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την συζήτηση για τη νέα συμφωνία, ενώ,
◾ Ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Μιλτσακάκης επέλεξε να επιδοθεί σε λασπολογίες ενάντια στο ΚΚΕ για το ζήτημα αυτό.

✴️ Ο δήμαρχος Χρ. Βοσκόπουλος και μέλη της παράταξής του απάντησαν χαρακτηριστικά «ψηφίζουμε Καισαριανή» απογυμνώνοντας έτσι την Καισαριανή, την πόλη που δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες Μικρασιάτες, την πόλη σύμβολο για τους αγώνες της, από όλη την ιστορία της.
Τέλος, αλγεινή εντύπωση μόνο δημιουργεί η τοποθέτηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Μ. Χατζησάββα, ο οποίος ευθαρσώς ανέφερε ότι όταν ως χώρα συναλλάσσεσαι με πανίσχυρες δυνάμεις κάτι θα πρέπει να δίνεις και κάτι θα παίρνεις, βάζοντας έτσι στη ζυγαριά των συμφερόντων τον πόλεμο, το θάνατο και την προσφυγιά.

✔️   Και καταλήγει η Ανακοίνωση της Λ.Σ
Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της ΕΕΔΥΕ με τη συλλογή υπογραφών χιλιάδων φορέων και ανθρώπων ενάντια στη νέα συμφωνία.
Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”


Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  |> [ Site ] -|> 📤 📧 [ επικοινωνία ] 📥 -> [ Face Book ]