Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Λύσσαξαν» τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα με το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Πόνεσε» πολλούς, ως φαίνεται, η μεγάλη επιτυχία που είχε το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο.

Απ’ αυτούς που κυριολεκτικά «λύσσαξαν», στάζοντας χολή για τη διοργάνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ήταν τα ναζιστικά αποβράσματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Με εμετικές αναρτήσεις στις φασιστοσελίδες τους, έφτασαν να ειρωνευτούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που τήρησαν οι διοργανωτές και οι κατασκηνωτές του Διημέρου. Φυσικά, δεν ήταν αυτό που τους πείραξε…

Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τους υπόδικους Ναζί της χρυσαυγίτικης συμμορίας ήταν η μεγάλη απήχηση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου και η μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων απ’ όλη τη χώρα.

Οι απόγονοι του Χίτλερ, του Μεταξά και των ταγματασφαλιτών της Κατοχής ενοχλούνται που η ΚΝΕ μπορεί και διοργανώνει μαζικές και πετυχημένες εκδηλώσεις, την στιγμή που στις φασιστοσυνάξεις τους δεν πατάει ούτε… ακροδεξιά γάτα. Φταίει που ο – πρώην δικός τους – Κασιδιάρης και ο Βελόπουλος τους παίρνουν την «πελατεία»… 

Το πρόβλημα τους είναι το πολιτικό μήνυμα που έστειλε το κατακόκκινο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο. Άλλωστε, τα Διήμερα της ΚΝΕ, όπως και τα Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, αποτέλεσαν και αποτελούν τόπο συνάντησης χιλιάδων νέων που έρχονται σε επαφή με τα ιδανικά του αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της οργανωμένης πάλης και του ταξικού αγώνα.

Αυτά τα ιδανικά ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο εφιάλτης των φασιστών…