• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μάθημα ανθρωπιάς έδωσαν τα νήπια του 8ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης

 

Παιδιά (νήπια), οι εκπαιδευτικοί και γονείς του 8ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης, έφτιαξαν 104 παιδικά σακίδια για τα προσφυγάκια… έβαλαν μέσα αντικείμενα που χρειάζονται σ’ ένα παιδάκι που “ταξιδεύει”, παιχνίδια, κλπ. Και προχτές, Σάββατο, πήγαν στον Πειραιά να τα δώσουν .

Η πρωτοβουλία «συνδυάστηκε με συζητήσεις και εργασίες γύρω από θέματα για την ειρήνη, τον πόλεμο,την προσφυγιά,την ελπίδα, την αλληλεγγύη…!Ένα παράδειγμα που μπορούν και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν».

Metamorfosi8

 

metamorfosi7

«Συναντηθήκαμε σήμερα στις 15:00 στο λιμάνι για να παραδώσουμε τα σακίδια στα παιδιά :) Η μέρα τέλεια, σχεδόν καλοκαίρι!  Από νωρίς μας είχε ενημερώσει η Ντιλένα να πάμε στην Ε3. Εκεί υπήρχαν περίπου 150 παιδιά..στις άλλες αίθουσες ήταν πολλά περισσότερα, δεν θα έφταναν αυτά που είχαμε να τους δώσουμε για όλα. Η Ντίνα και η Ντιλένα ήταν από το πρωί εκεί να βοηθήσουν άλλες ομάδες αλληλεγγύης (όπως σχεδόν κάθε μέρα).  Φορτωθήκαμε τα σακίδια και πήγαμε προς τα παιδιά. Πόσα παιδιά….πόσα μωρά…..’Ετρεχαν όλα προς το μέρος μας να πάρουν ένα σακίδιο. Μέσα σε δυο λεπτά τα είχαμε δώσει όλα. Χωρίς καυγάδες, χωρίς φωνές, χωρίς σπρώξιμο, μέσα σε χαμόγελα. Οι γονείς να μας λένε “ευχαριστώ¨ και τα πιτσιρίκια να έχουν ήδη ανοίξει τις τσάντες και να χαμογελάνε με το περιεχόμενο. Άλλο να ξεκινάει την ζωγραφική, άλλο να φοράει τον σκούφο του. άλλο το αδιάβροχο (τρελάθηκε μια μικρή με το αδιάβροχο της)! Φυσικά δεν έφτασαν για όλους, αλλά είχαμε μαζί μας σοκοφρέτες και χυμούς από την κα Ρένα, μια σακούλα με καλούδια από το 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης….και μπαλόνια! Τι χαμός έγινε με τα μπαλόνια :) Φουσκώσαμε περισσότερα από 300. Έπαιζαν όλα μαζί μέσα και έξω από την αίθουσα :) Ξαφνικά η Ε3 γέμισε χρώματα!!!!!! Πόσο όμορφα συναισθήματα πάλι. Πόσο γεμάτοι φύγαμε για ακόμα μια φορά. Πόσες καλές κουβέντες ακούσαμε. Πόσο όμορφες είναι αυτές οι γυναίκες με τις μαντήλες τους!!!!!! Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Είχαμε μαζί μας 30 μερίδες που μας είχαν προσφέρει εχθές η Σοφία και ο Σίμος. Τις ζεστάναμε σε ένα γκαζάκι και μια κατσαρόλα που είχαμε πάρει μαζί και τις κεράσαμε στους άστεγους φίλους μας στην Ε7.

Όλοι μαζί καταφέρνουμε και κάνουμε μια μικρή διαφορά κάθε μέρα. Ραντεβού στην επόμενη παράδοση» (Πηγή)

Metamorfosi6

 

metamorfosi3

 

 

(Ευχαριστούμε τον φίλο Μάνο Δούκα για τη γνωστοποίηση του θέματος)