Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μέλη του ΠΑΜΕ “άλλαξαν” την ονομασία του υπ. Οικονομικών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε υπουργείο «Πλειστηριασμών-Φοροληστείας και Χαρατσιών» μετονόμασαν το υπουργείο Οικονομικών μέλη του ΠΑΜΕ, τίτλος που είναι πιο ταιριαστός με τις πολιτικές και τα μέτρα που παίρνει.

 

Εργαζόμενοι και σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που που συσπειρώνονται ΠΑΜΕ έφτασαν, περίπου στις 18.00, αιφνιδιαστικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου όπου έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας τις οποίες αποδοκίμασαν οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα.

pame2

Στη συνέχεια άρχισαν να γράφουν συνθήματα για το απεργιακό δικαίωμα στα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου και κατόπιν τοποθέτησαν στην είσοδο κόκκινα γράμματα με την “καινούργια” ονομασία του υπουργείου.

pame3

Καλλιτέχνες, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, για κάθε έναν από τους “πρωταγωνιστές” της σφαγής του λαού, με στίχους ευρηματικά προσαρμοσμένους στην περίσταση.

«Κρίμα τα νιάτα», τραγούδησαν για την υπουργό Εργασίας, στέλνοντάς της το μήνυμα: «Οι εργοδότες ζητάν κι άλλα κέρδη και σε χουν βάλει μπροστά, κάνε πέρα τα μέτρα θα τα σαρώσει η εργατιά».

Στους ρυθμούς του «Λευτέρη, Λευτέρη, Λευτέρη» τραγούδησαν για τον υπουργό Οικονομικών: «Ευκλείδη, Ευκλείδη, Ευκλείδη / μήπως μπορέσεις να μου δώσεις αντικλείδι / στο σπίτι σου να έρθω που είναι φίνο / γιατί εγώ δεν έχω που να μείνω / η Τράπεζα μου πήρε το σπιτάκι / Ευκλείδη μου για φέρε το κλειδάκι».

«Όλοι στον Αγώνα! – Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το ΠΑΜΕ.

pame1