Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Μέρισμα» καταστολής…

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Για να μην ξεχνιόμαστε, «μέρισμα» καταστολής μοίραζε (με γενναιοδωρία) και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε το αντιδραστικό οπλοστάσιο (πχ συνδκαλιστικός νόμος, ποινικοποίηση των αντιδράσεων στους πλειστηριασμούς) όπως επίσης ενίσχυσε και τα ΜΑΤ τα οποία και θα καταργούσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σταθερά προσανατολισμένη την ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ (την κατασταλτική ομάδα της) στην καταστολή.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) με την άγρια καταστολή προστατεύουν τα συμφέροντα της τάξης των εκμεταλλευτών και δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στην προσήλωση για την υλοποίηση κάθε αντιλαϊκού σχεδιασμού. Διαπιστευτήρια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

«Μέρισμα» άγριας καταστολής εισέπραξαν μαθητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί…

Όλα όσα συμβαίνουν, στο «πεδίο της μάχης» δεν είναι αψυχολόγητες ενέργειες «οργάνων της τάξης», είναι αποτέλεσμα τη λογικής του εχθρού λαού που καλλιεργούν στις κατασταλτικές δυνάμεις.

Και επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι το δίκιο κρίνεται στο δρόμο, εκεί χρησιμοποιούν κάθε δύναμη και κάθε εφεδρεία (γνωστοί «άγνωστοι»).

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ας μη σκούζουν σαν το γάτο στα κεραμίδια. ίδιοι είναι, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν. Άλλωστε και χτες ο Αλέξης Τσίπρας,  ως απάντηση στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση,  προέβαλε την εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας -επίσης αντιδραστικής- νομοθεσίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

banner aggoules