Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μέσα στη βδομάδα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων με αλλαγή πρωτοκόλλων και όχι με μέτρα προστασίας

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Γενάρη.

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας και την Τετάρτη ή Πέμπτη θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, η οποία δηλώνει πάντως αποφασισμένη ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 10 του μήνα, χωρίς τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων για αραίωση των μαθητών ανά τάξη και ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού.

Ηδη, από σήμερα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, επαναλειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της υπό-επιτροπής που εξετάζει την επαναλειτουργία των σχολείων έχει «κλειδώσει» και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόθεση της επιτροπής φέρεται να είναι η αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self τεστ, αν αυτό είναι εφικτό.

Συζητείται να γίνουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό κρούσματος δηλαδή σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test και καταργείται ο «σταυρός» (τέστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης. Τα test προτείνεται να γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7 ενώ η καραντίνα να ισχύει για 5 ημέρες.

Πηγή: 902.gr

Η μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη