Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μήνυση και απειλές εναντίον σατιρικής σελίδας για… «βλασφημία»!

Επιστροφή στο Μεσαίωνα και στις εποχές της λογοκρισίας θυμίζει η πρόσφατη μήνυση που κατέθεσε εκκλησιαστικό σάιτ εναντίον σατυρικής σελίδας κόμικς με την κατηγορία της… βλασφημίας! 

Πιο συγκεκριμένα, αφορμή υπήρξε ενα σκίτσο της σελίδας «Κουλουβάχατα Comics» το οποίο παρουσιάζει με σατυρικό τρόπο την «Κοίμηση της Θεοτόκου». Στο σκίτσο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, απεικονίζεται η Παναγία με νυσταγμένο βλέμμα να βουρτσίζει τα δόντια της, να πίνει νερό και να πέφτει στο κρεβάτι για ύπνο. 

Η απλή, χιουμοριστική αυτή απεικόνιση της Παναγίας προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση ορισμένων που προέβησαν σε σωρεία καταγγελιών (reports) στο Facebook με αποτέλεσμα να πέσει η σελίδα των «Κουλουβάχατα Comics». Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του εκκλησιαστικού σάιτ ekklisiaonline.gr ότι θα καταθέσει μήνυση στη σελίδα αλλά και στο δημιουργό του κόμικ Χρήστο Μακροζαχόπουλο.

koulouvaxata

Από το κυνήγι των «βλάσφημων» δεν θα μπορούσε να λείψει ο γνωστός τηλεπωλητής των «επιστολών του Ιησού» και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος, μέσω του λογιαριασμού του στο Twitter, εύσπευσε να εκτοξεύσει ύβρεις («γελοία υποκείμενα») και απειλές  («Ξεφτίλες θα σας τσακίσουμε στην νομιμότητα»), αναφέροντας πως το κόμμα του θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου «για βαρύτατες ποινές σε τέτοιες βρώμικες επιθέσεις στην ορθοδοξία μας!». 

Από την πλευρά τους, οι δημιουργοί της σελίδας που καταργήθηκε, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία νέας, δηλώνοντας πως θα επιστρέψουν.