Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μίλτος Τέντογλου: Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τέντογλου μίλησε στο Sportsfeed.gr για την επιτυχία του, σεμνός, προσγειωμένος και πάντα τον αυθορμητισμό του.

«Ήταν πολύ κακός αγώνας, τι έκανα; Τι έκανα; Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Πω πω καραγκιόζης μεγάλος… Η πρώτη θέση ήταν πολύ τυχερή. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα. Ένιωθα κάπως περίεργα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Πέντε προσπάθειες μου πήρε, για τον Θεό… Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Κατά λάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για τον Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο με αυτή την επίδοση, ντροπή.»

Ο Τεντόγλου μάλιστα παραδέχτηκε ότι έπρεπε να νικήσει ο τραυματίας Ετσεβαρία από την Κούβα, τον οποίο είχε εξάλλου αγκαλιάσει μετά το πέρας του αγώνα.

«Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Μου την σπάει όταν είσαι όσο καλός όσο αυτός, αλλά δεν πηδάς… Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ‘ναι έκανα. Μέχρι και τούμπα έφαγα. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Δεν ένιωσα πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω», συμπλήρωσε.

ΑΘΛΗΤΗΣ

Το μεγαλείο του αθλητή δεν το δίνει η νίκη, το μετάλλιο… Νίκες και μετάλλια κατακτώνται με την εκγύμναση και την προπόνηση.

Το αθλητικό πνεύμα, την αίσθηση της ευγενούς άμιλλας, απέναντι από την αγοραία λογική του ανταγωνισμού, του «εγώ είμαι και κανείς άλλος», λίγοι τα τιμούν. Είναι αποτέλεσμα στασης ζωής και επιλογών

Ο Μίλτος Τέντογλου με το μετάλλιο κέρδισε το θαυμασμό μας Με τις δηλώσεις του, το σεβασμό μας.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής