Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος.

Όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα αργότερα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Εστάλη μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Από το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, ωστόσο -όπως λένε- η καταγραφή τους θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, καθώς τώρα προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο από το Αλεποχώρι, απαγορεύοντας την πρόσβαση. Ωστόσο, έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το που θα στεγαστεί όλος αυτός ο κόσμος που έχει τη μόνιμη κατοικία του στις περιοχές που έχουν εκκενωθεί.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση έχει φτάσει μέχρι το Αλεποχώρι, κατακαίγοντας εκατοντάδες στρέμματα παρθένου πευκοδάσους και καταστρέφοντας περιουσίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός ΠΣ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν συγκεντρωθεί μεταξύ των περιοχών Μάζι και Xάνι Δερβένι, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 80 οχήματα, το Μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ επιχειρήσεις γίνονται και από αέρως. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πολλά τα ερωτηματικά που διατυπώνονται στα social media όσον αφορά την περιοχή που καίγεται και τις «βλέψεις» που υπάρχουν από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)