Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαζική και με παλμό η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερα μαζική και με μεγάλο παλμό ήταν η πορεία του ΚΚΕ για τα 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, καθώς πλήθος κόσμου ξεκινώντας από την οδό Σταδίου έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Σχεδόν επί μισή ώρα περνούσαν οι διαδηλωτές των μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, γεγονός ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής κόσμου όλων των ηλικιών.

Δεν έπαψαν ούτε στιγμή να φωνάζουν συνθήματα την ώρα που περνούσαν έξω από την μισητή πρεσβεία «των φονιάδων των λαών» και να απαιτούν να «φύγουν οι βάσεις», να αποδεσμευτεί η χώρα από ΝΑΤΟ και ΕΕ και να σταματήσει κάθε εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε κίνδυνο το λαό και τη νεολαία. Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία ήταν κλιμάκιο της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που σε δήλωση τόνισε: «Διδασκόμαστε απ’ την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο, για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, το σοσιαλισμό».

Το «παρών» έδωσαν κι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος αλλά και χιλιάδες κόσμου εργαζόμενοι, εργάτες και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού -που προηγήθηκε- για τη σημερινή επέτειο.

poreia polutexneiou1 poreia polutexneiou2 poreia polutexneiou3 poreia polutexneiou4 poreia polutexneiou5 poreia polutexneiou6