Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων για την κατάργηση του θεσμού του επανυπολογισμού

Με αίτημα την άμεση διά νόμου πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου οι πανσυνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά.

Το κεντρικό πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αναγράφει «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», ενώ τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης «οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε να είμαστε ώστε να μη γίνει άλλη περικοπή στις συντάξεις διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί γιατί είναι δικά μας χρήματα και οι συντάξεις μας είναι πληρωμένες από εμάς τους συνταξιούχους».

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι, λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, οι συντάξεις τους είναι μειωμένες κατά 20%-25% και θεωρούν ότι η απλή αναβολή για μερικούς μήνες της περαιτέρω περικοπής τους χωρίς την κατάργηση του θεσμού του επανυπολογισμού, αποτελεί απάτη και εμπαιγμό, όπως τονίζουν.

Οι συνταξιούχοι μετά τη μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

suntaxiouxoi suntaxiouxoi1