Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαζική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την απόσυρση της κατάπτυστης συμφωνίας

19:52 |> «Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο, με τη βούλα της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου», απαιτούν χιλιάδες κόσμου σε όλη τη χώρα στα συλλαλητήρια που γίνονται  το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις.

Συλλαλητήριο Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στην Αθήνα αυτή την ώρα γίνεται μαζική και δυναμική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από διάφορα σημεία όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, κι ενώ στη Βουλή είχε ξεκίνησει η συζήτηση της συμφωνίας.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας τα συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί» διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Απαιτούν να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο βήμα της συγκέντρωσης αρχικά ανέβηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α., τονίζοντας πως «η αποψινή συγκέντρωσή μας αποτελεί υπόσχεση για έναν διαρκή και ανειρήνευτο αγώνα για να ξηλωθούν οι βάσεις απ’ τη χώρα μας». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία του).

Συλλαλητήριο ΟΓΕ Ταβουλάρη Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η γεωστρατηγική αναβάθμιση των καπιταλιστών υπογράφεται με τη δυστυχία και το αίμα των λαών» (διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία της).

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα φαντάρων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάπτυστη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από νωρίς το απόγευμα, εργαζόμενοι, νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται στις προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στη συνέχεια οργανωμένα και συντεταγμένα πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα, ενώ τα συνθήματα δονούσαν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. 

Η η μεγάλη διαδήλωση ολοκληρώθηκε στην αμερικάνικη πρεσβεία: Φτάνοντας στην πρεσβεία οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια σημαία των ΗΠΑ διατρανώνοντας το αίτημά τους να  αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Συνθήματα όπως «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Δε θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία – Έξω τώρα η λυκοσυμμαχία» δόνησαν την ατμόσφαιρα.

✔️  Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι φοιτητές και γυναίκες έστειλαν μήνυμα ότι θα εντείνουν την πάλη τους ακόμα περισσότερο ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

✔️  Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.