Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαζική συγκέντρωση για την υγεία έξω από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο ~|Φωτο

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη 32 σωματείων και μαζικών φορέων της Καισαριανής, του  Βύρωνα και του Ζωγράφου.
Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στο «Λαϊκό» με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τη συμβολή των οδών Ούλωφ Πάλμε και Παπάγου στου Ζωγράφου.

«Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις» έγραφε το πανό των σωματείων της περιοχής, ενώ με πικέτες που κρατούσαν μέλη των σωματείων και των φορέων έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί.
Ξεκίνησαν με την Μαρίνα Παρασκευοπούλου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή, η οποία στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Τάσο Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, απαιτώντας την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Αφού μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση κατάρρευσης του δημόσιου τομέα υγείας και για τους στόχους που βάζει σήμερα το κίνημα, κατέληξε στα «τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν» ΑγώναςΑγώναςΑγώνας

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Δήμου, εκ μέρους του Παραρτήματος Καισαριανής – Βύρωνα – Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Μάνος Κιρικλάκης, εκ μέρους της Ένωσης ΕΒΕ Βύρωνα, η Ειρήνη Καραπάνου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Μαρία Κατσιγιάννη, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου κά.

Σημειώνεται επίσης ότι στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μάρτη, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή, θα επιδώσει το κείμενο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην πόλη και στελέχωσης του ΙΚΑ Παγκρατίου, μαζί με τις πρώτες 1.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Χαιρετισμός
της συντονιστικής επιτροπής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
στην Καισαριανή στην κινητοποίηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Καλησπέρα σε όλους και όλες,
Να χαιρετίσουμε εκ μέρους των 16 φορέων της συντονιστικής επιτροπής Καισαριανής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τους δεκατρείς μαζικούς φορείς από τους δήμους Βύρωνα Ζωγράφου και τους 3 φοιτητικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

  • Ήρθαμε εδώ σήμερα για να σταθούμε στο πλάι των υγειονομικών, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους και να τους ευχαριστήσουμε έτσι όπως μόνο ο απλός κόσμος ξέρει και μπορεί.
  • Ήρθαμε εδώ σήμερα για να υπερασπιστούμε τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα για να μη χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ, αναπνευστήρες και προσωπικό.
  • Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε έμπρακτη ευχή ανάρρωσης σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους, γείτονες, συναδέλφους, φίλους, συγγενείς που δίνουν τη μάχη με την ασθένεια μόνοι τους χωρίς ένα οικείο χέρι.

Ξημερώματα σήμερα το Λαϊκό Νοσοκομείο που βρισκόμαστε βγήκε από μια εφημερία τρόμου και δεν είναι το μοναδικό, δεν είναι εξαίρεση στις εφημερίες που θα έρθουν.
Κατά μέσο όρο 10 ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους τις τελευταίες μέρες. Μαζί μας είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σωματείου κος Αντωνόπουλος για να μας πει στην πορεία και πιο αναλυτικά την κατάσταση

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές
Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται και πιο φανερό ότι η Κυβέρνηση παίζει τις ζωές μας στα ζάρια, λογαριάζοντάς τες ως κόστος ! Ας σκεφτεί ο καθένας μας: Τι είναι αυτό που από τον Φλεβάρη του 2020 μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει, μετά από 3 «άνοιξε – κλείσε»;

Σίγουρα οι ζωές μας αλλάξανε, το εισόδημά μας άλλαξε, ο τρόπος και ο χρόνος εργασίας μας άλλαξε, η μόρφωση των παιδιών μας άλλαξε
Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η προσήλωση αυτών που χρόνια κινούν τα νήματα στη λογική της Υγείας – εμπόρευμα και του ασθενούς – πελάτη.
Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι ότι δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, χωρίς όρους και αποζημιώσεις!
Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι ότι κλείνουν κλινικές και μονάδες για να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», με τους non Covid  ασθενείς είτε να διακόπτουν τις θεραπείες τους, είτε να στέλνονται ως πελατεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Το μόνο που μένει σταθερό είναι ότι δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δημόσιες δομές Υγείας, δεν ανοίγουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Βγάζει μάτι ότι:

  • ενώ δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ για μέτρα προστασία της υγείας στα ΜΜΜ αντίθετα μειώνονται τα δρομολόγια,
  • ενώ στα σχολεία ακόμα ψάχνουμε τα βάουτσερ για τα τάμπλετ να έρθουν,
  • ενώ οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στενάζουν από κρούσματα (σημειώστε ότι κάθε βδομάδα έχουμε κρούσματα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Καισαριανής και τους εργαζόμενους του Δήμου),
  • ενώ δεν έχουν ΜΕΘ ούτε για δείγμα πια στα νοσοκομεία της Αττικής,
  • ενώ οι πολυπόθητοι εμβολιασμοί θα κινηθούν μόνο όταν πιάσουν καλή τιμή στο παζάρι εταιριών και κρατών,

Aυτήν την ίδια ώρα η Κυβέρνηση τάζει λαγούς με πετραχήλια στις μεγάλες Ιδιωτικές κλινικές, κλείνει ντιλ με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, κόβει 600εκ από τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, εξαντλεί ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία που επιβαρύνονται το νέο κόστος της θεραπείας.

Οι εγκληματικές τους ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι έγκλημα ή όχι να βάζεις μπροστά τα κέρδη των λίγων από την υγεία και τις ζωές των πολλών; Είναι έγκλημα ή όχι ενώ ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι, να του επιβάλλονται τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια; Είναι έγκλημα ή όχι με 7.500 νεκρούς να ονειρεύεσαι τουρίστες; Είναι έγκλημα ή όχι αντί να στηρίζεις τους υγειονομικούς να τους στέλνεις τον εισαγγελέα;

Όσο μελάνι και να χυθεί από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, είναι πια ορατό: δεν δίνουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στην πανδημία. Δεν δίνει την μάχη αυτή με τον ίδιο τρόπο ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο απλός εργαζόμενος που αναζητούν τρόπο για να ταΐσουν την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να μπορέσουν να πάρουν όλα τα μέτρα “ατομικής” προστασίας. Δεν είμαστε όλοι μαζί στις ουρές για τον εμβολιασμό και τα τεστ. Δεν είμαστε όλοι μαζί στην λίστα για την εξεύρεση μιας μονάδας ΜΕΘ, μιας απλής κλίνης. Κάποιοι έχουν κλίνες με το ονοματεπώνυμό τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία και δεν αγωνιούν τί θα γίνει αν πάθουν κάτι. Κάποιοι έγιναν πιο πλούσιοι μέσα στον χρόνο αυτό, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση και κάποιοι γίναμε πιο φτωχοί!

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Μόνο ένας δρόμος μας έχει μείνει. Ο δρόμος του αγώνα χωρίς ανακωχή, για όλα όσα έχουμε ανάγκη. Είναι δύσκολος αλλά σίγουρος δρόμος. Έχει πολλά εμπόδια αλλά δεν έχει εκπλήξεις και ψιλά γράμματα. Έχει ορατό τον εχθρό και τον φίλο.

Το φιλότιμο και η ατομική ευθύνη εξαντλήθηκαν

Φωνάζουμε :
«Φτάνει πια! Δε παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα γράμματα»
«Τέρμα ποια στη κοροϊδία , Πάρτε μέτρα για Υγεία και Παιδεία»
Τους το λέμε καθαρά θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους και θα διεκδικούμε το αυτονόητο όπως η επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς κρυφές αποζημιώσεις, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

📌 Υπόγραψε και εσύ για την δημιουργία Κ.Υ. Καισαριανής