Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαζικό συλλαλητήριο για προστασία της υγείας του λαού και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ομοσπονδιών και φορέων που οργάνωσε, με αφετηρία το Σύνταγμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), «για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του».

«Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός – Ο καπιταλισμός είναι ο ιός». Στην αναμέτρηση με τον «ιό» της εκμετάλλευσης, της καταστολής, της επίθεσης σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, Σωματεία και εργαζόμενοι διαμήνυσαν πως συνεχίζουν, συντονίζουν και κλιμακώνουν τις πρωτοβουλίες τους.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έπιασε το νήμα από τη μεγάλη συγκέντρωση της προηγούμενης βδομάδας έξω από το Εφετείο, με την οποία εκφράστηκε η πάνδημη απαίτηση για καταδίκη και παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών – εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Σύνταγμα, ακούστηκε δυνατή η φωνή του αγώνα και της διεκδίκησης, των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια σειρά μέτωπα. «Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του», ήταν το σύνθημα – κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων βάζοντας στην αγωνιστική ατζέντα αιτήματα που αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής: Τη θωράκιση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τη φθηνή ασφαλή και συχνή συγκοινωνία, την προστασία από την απόλυση και την ανεργία. Τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, την πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα, την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης. Την απάντηση που πρέπει να πάρει η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστρατεύει η κυβέρνηση απέναντι στις κινητοποιήσεις.

Με τα μουσικά τους όργανα να δίνουν τόνο και ρυθμό στην απαίτηση μέτρων για την επιβίωση των εργαζομένων στον Πολιτισμό έφτασαν στο Σύνταγμα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και καλλιτεχνικά σωματεία.

Στο πλευρό των εργατικών σωματείων διαδήλωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Σωματεία και επιτροπές αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικές οργανώσεις. Με τα δικά τους πανό συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

«Δεν είναι μόνοι τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας»: Τον επίλογο στο συλλαλητήριο έβαλε το κάλεσμα σε Σωματεία, φορείς και εργαζόμενους να βρεθούν μαζικά με κάθε τρόπο έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στηρίζοντας την απεργία και τη συγκέντρωση των εργαζομένων, στα πλαίσια του πολύμηνου αγώνα τους ενάντια στην εκποίηση της επιχείρησης και τις μαζικές απολύσεις όλου του προσωπικού.

Δ. Κουτσούμπας: Ανυποχώρητος αγώνας

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρών και ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του, σημείωσε πως «η συνταγή και αυτής της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι δηλητήριο για τον λαό, αφού προβλέπει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους, ενώ για τους πολλούς εργασία χωρίς δικαιώματα, εργασιακή ανασφάλεια, αντιλαϊκά μέτρα και μια σειρά τέτοια ζητήματα που πρέπει το οργανωμένο εργατικό κίνημα να τα αντιμετωπίσει. Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια και στην καταστολή, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Μια φωνή, μια γροθιά, όλοι για όλα, ο ένας για τον άλλο».

pame kinhtopoihsh1 pame kinhtopoihsh2 pame kinhtopoihsh3 pame kinhtopoihsh4 pame kinhtopoihsh5 pame kinhtopoihsh6 pame kinhtopoihsh7

mpelogiannis