Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαθητές-Φοιτητές: Με μαχητικές κινητοποιήσεις τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με συνθήματα και αιτήματα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και ενάντια στην καταστολή, μαθητές και φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικών Συλλόγων, τίμησαν την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαζί τους ήταν και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέσα από συνθήματα όπως «Μαθητές, φοιτητές, ενωμένοι νικητές»«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά»«Το άσυλο ανήκει στους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές» και «ακούστε καλά τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σχολεία οι πολυεθνικές», φοιτητές και μαθητές δήλωσαν πως «δεν σκύβουν το κεφάλι», παρά την καταστολή με την οποία απαντά η κυβέρνηση στις διεκδικήσεις τους.

Καταδίκασαν επίσης τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που συνδέουν την υποχρηματοδότησή της με την αξιολόγηση των ιδρυμάτων, εντείνοντας τις κατηγοριοποιήσεις των σχολών και βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την υποβάθμιση. Και δήλωσαν σε όλους τους τόνους πως «θα μείνουν στα χαρτιά» οι ρυθμίσεις που καταργούν το άσυλο στις διεκδικήσεις των φοιτητών και παράλληλα ανοίγουν τα Πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις.

Θεσσαλονίκη

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία φοιτητών και μαθητών.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων Αγγλικού, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, ΤΕΦΑΑ και Φυσικού, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καθώς και το Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Κρήτη

Μαχητική συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ηράκλειο. Με πορεία στους δρόμους της πόλης, διεκδίκησαν τις σύγχρονες ανάγκες τους για ολοκληρωμένες σύγχρονες σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ένταση της καταστολής.

Καταδίκασαν παράλληλα τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση, με την ενίσχυση της αυτονομίας των ιδρυμάτων, την σύνδεση της χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αξιολόγηση, την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση και τους φοιτητές σε πελάτες.