Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μακάβριος κυνισμός από τον Κ. Μητσοτάκη: «Επιτυχία» της κυβέρνησης οι… 8.160 νεκροί!

Σε ένα άνευ προηγουμένου μακάβριο σχόλιο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει… στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας για τους νεκρούς του κορωνοϊού!

Αφού κούνησε, για άλλη μια φορά, επιδεικτικά το δάχτυλο στο λαό, απειλώντας τον πωςαν δεν πειθαρχήσει θα φέρει την ευθύνη για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός εκστόμισε το εξής απίστευτο: «Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση σε απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο. Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη» είπε, προσθέτοντας πως αυτό το γεγονός είναι «μια επιτυχία της χώρας στην πιο σκληρή, οδυνηρή στατιστική…»!!!

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απολογήθηκε για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τις τεράστιες ελλείψεις και τη μετατροπή των χώρων εργασίας σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, αλλά εντόπισε τον ένοχο για την εκτίναξη των κρουσμάτων, στις… «περισσότερες από 700 διαδηλώσεις που έχουν γίνει», στις «μικρές ή μεγάλες παραβάσεις» των περιορισμών, στις «συναθροίσεις σε σπίτια», στην «κόπωση».

Αναφερόμενος στη χαλάρωση του lockdown, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα» και «πολύ πιο σωστό είναι να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων».

Παρά την προσπάθεια του να καλλιεργήσει μια εικόνα αισιοδοξίας, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι επόμενοι δύο μήνες… «θα είναι δύσκολοι».