Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαλεσίνα: 2 θάνατοι από κορονοϊό σε λιγότερο από 3 βδομάδες – Άμεσα μέτρα ζητούν τα Συνδικάτα

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού στην κωμόπολη της Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, ανάμεσά τους νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο υψηλός αυτός αριθμός θανάτων, σε μια κωμόπολη λίγων χιλιάδων κατοίκων, έχει καταγραφεί μάλιστα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ αρκετοί κάτοικοι, τόσο από τη Μαλεσίνα όσο και από άλλες περιοχές της Λοκρίδας, συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Συνδικάτα της Φθιώτιδας, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν μέλη των συνδικάτων και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της περιοχής, όπως στη ΛΑΡΚΟ, σε ιχθυοκαλλιέργειες και σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη πρόληψης με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, τόσο στους εργασιακούς χώρους όσο και συνολικότερα στον πληθυσμό της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

Τονίζουν επίσης την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει το νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι 12 κλίνες ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για την πανδημία του κορονοϊού δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασθενείς να μεταφέρονται είτε σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας, είτε να διασωληνώνονται στην επίσης γεμάτη κλινική Covid του νοσοκομείου Λαμίας και να περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ενότητα και διεκδίκηση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καταγγέλλει ότι την ώρα που η περιοχή θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κατά την διάρκεια της αυστηρής καραντίνας απέδειξαν για μία ακόμη φορά ποιος κρατά τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή τόσα χρόνια, δουλεύοντας 12ώρα και χωρίς ρεπό. Σημειώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενημερώνει τους εργαζομένους για τους σχεδιασμούς της σχετικά με την διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά παράλληλα δεν καταβάλει κανονικά τις αποδοχές στους εργαζόμενους για τις ημέρες που βρέθηκαν σε καραντίνα και αφήνει ανεξέλεγκτους εργολάβους που δεν καταβάλλουν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους για τις ημέρες της κακοκαιρίας που δεν δούλεψε το εργοστάσιο.

Στο πλαίσιο αυτό το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και ετοιμότητα για νέας κινητοποιήσεις, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, μέτρα προστασίας εργαζομένων και του λαού.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων