Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαρία Αντωνίου: Θιασώτρια των φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης

Τα ακροδεξιά στοιχεία φαίνεται να έχουν κάνει για τα καλά την (επαν)εμφάνιση τους στα κυβερνητικά κλιμάκια. Έτσι, έπειτα από τον – δεδηλωμένο – υμνητή της Χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Λούλη, που διορίστηκε νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη τη Μαρία Αντωνίου.

Τι εστί Μαρία Αντωνίου; Πρώην βουλευτής Καστορίας της ΝΔ και θιασώτρια των ετήσιων φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι. Πρόκειται για εκείνες τις φιέστες μίσους που στήνουν κάθε χρόνο χουντικές, ναζιστικές και φιλοβασιλικές ομάδες και γκρουπούσκουλα στο Βίτσι, γιορτάζοντας τη νίκη του «εθνικού στρατού» επί των «κομμουνιστοσυμμοριτών» (όπως αποκαλούν τον ηρωϊκό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας οι φασίστες) στον εμφύλιο πόλεμο.

Antoniou Vitsi

Χέρι-χέρι με τη βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η Μ. Αντωνίου το 2015 στο Βίτσι.

Το 2015, μάλιστα, η πρώην βουλευτής Καστοριάς και νυν επικεφαλής του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη είχε εμφανιστεί στην φασιστοσύναξη α λα μπρατσέτα με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη (φωτό).

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ιστορικό, ιδεολογικό υπόβαθρο της ΝΔ, ούτε για τον ακροδεξιό προσανατολισμό ηγετικών στελεχών της και νυν υπουργών. Οι επιλογές, ωστόσο, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ενα νέο «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς, το οποίο πάει χέρι-χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στα σκαριά.

Kyranakis