Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαρία Κομνηνάκα: Πολιτική πυγμή και αλαζονεία από την κυβέρνηση για την περιστολή δικαιωμάτων  

«Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί, έχουν καταδικαστεί, και νομικά και πολιτικά και ηθικά και από τον ίδιο τον λαό. Αυτό που πρέπει να συζητάμε σήμερα είναι το πώς ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το αδίκημα που έχει κάνει, αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια και είναι σεβαστά τα δικαιώματά του». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 2 Μάρτη στο κανάλι «Open» σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τέτοιου είδους πράξεις, πράξεις ατομικής τρομοκρατίας που αξιοποιούνται για να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες και να κατασταλεί το λαϊκό κίνημα, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που επιλέγει να επιδείξει πολιτική πυγμή και αλαζονεία. Μάλιστα, αυτή η αλαζονεία και η κρατική καταστολή, πρόσθεσε, δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του Κουφοντίνα, αλλά στοχεύει στο να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του κόσμου μια σειρά αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που εφαρμόζονται και επεκτείνονται και σε άλλες περιπτώσεις για να επιβάλλεται σιωπητήριο και να περιορίζονται τα δικαιώματα του λαού.

Καταλήγοντας τόνισε ότι υποκριτικά ανεβαίνουν οι τόνοι και από τα δύο κόμματα για το θέμα, που αξιοποιείται ώστε να μη συζητάμε το κύριο των ημερών, που είναι πως μετά από 3 εβδομάδες λοκντάουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί δραματικά και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων