Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαρούσι: Προκλητική φιέστα της κυβέρνησης για να κάμψει τη λαϊκή οργή για την τραγωδία στα Τέμπη

Φιέστα στο Μαρούσι έστησαν σήμερα τα κυβερνητικά επιτελεία, σε μια προσπάθεια να καμφθεί το κλίμα οργής που εκδηλώνεται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Στις δηλώσεις του για τα Τέμπη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», αφήνοντας πάντως στο απυρόβλητο την πολιτική «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, κατ’ επιταγή της ΕΕ και αποτελεί τη βασική αιτία της πολύνεκρης τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αυξήσεις – κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, λέγοντας ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα», εντείνοντας ουσιαστικά τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για τα ψίχουλα που δίνει, την ώρα που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν τσακίσει τα λαϊκά εισοδήματα.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα οριστεί το πλαίσιο για την εκκίνηση του σιδηροδρόμου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων με τη συμμετοχή του ΟΣΕ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της «Hellenic Train».

902.gr

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Μαρούσι: Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται «θυσία»

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας