Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαυραγοριτισμός από τη διοίκηση του Αιγινήτειου Νοσοκομείου: Πουλάει 40 ευρώ το τεστ κορονοϊού στους συνοδούς ασθενών!

Πουλάει 40 ευρώ το διαγνωστικό τεστ στους συνοδούς των ασθενών η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο»! Σύμφωνα με πληροφορίες τη Μ. Πέμπτη πάρθηκαν δύο τεστ σε δύο συνοδούς ασθενών και σήμερα Μ. Παρασκευή τους κάλεσαν να περάσουν από το λογιστήριο να πληρώσουν από 40 ευρώ καθώς τέθηκε σε εφαρμογή σχετική απόφαση της διοίκησης.

eggrafo aiginiteioΤο όλο θέμα ξεκινά τον περασμένο Νοέμβρη (19/11) όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», αποφάσισε ο αναγκαίος και για τους συνοδούς των ασθενών μοριακός έλεγχος να γίνεται επί πληρωμή. Μάλιστα, η διοίκηση επικαλείται τάχα τη «διευκόλυνση τους και εφόσον το επιθυμούν καθώς η ανωτέρω εξέταση απαιτείται για την παραμονή τους σε χώρους του Νοσοκομείου» και επιβάλλει την «τιμολόγηση της μοριακής δοκιμασίας ανίχνευσης SARS-CoV-2 (Real Time PCR) στο ποσό των σαράντα ευρώ (40,00 €) αποκλειστικά για τους συνοδούς νοσηλευομένων ασθενών».

Η αγωνία των συνοδών, οι οποίοι λόγω των τραγικών ελλείψεων υποκαθιστούν νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, για τους δικούς τους ανθρώπους συνοδεύεται και με τη σύσταση της πληρωμής των 40 ευρώ «στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών κατόπιν σχετικού παραπεμπτικού από το θεράποντα ιατρό του νοσηλευόμενου ασθενούς». Δηλαδή κάθε συνοδός αντί να κάνει δωρεάν το τεστ, θα πρέπει να πληρώνει αδρά.

Αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για «ενίσχυση των νοσοκομείων», την αύξηση των άμεσων κι έμμεσων πληρωμών των εργαζομένων. Μετακυλίοντας ακόμη μια κρατική ευθύνη -όπως είναι ο μαζικός και συστηματικός εργαστηριακός έλεγχος- στην τσέπη του λαού, σπρώχνοντάς τον επί ένα ολόκληρο χρόνο να πληρώνει στα ιδιωτικά διαγνωστικά για τεστ και τώρα καλείται να ξαναπληρώσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων