Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαχητικές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια μέρα υγείας (Φωτο+Video)

Συγκέντρωση στο «Λαϊκό» – Αλληλεγγύη από Σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Λαϊκό» από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

  • Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους, γιατί κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «μιας νόσου» με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και θνησιμότητας.
  • Απαιτούν τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Στο πλευρό των υγειονομικών Σωματεία και φορείς της περιοχής.

Μέρα Υγείας 2021 διεκδίκηση αγώνας

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο «Θεαγένειο»

Δυναμική κινητοποίηση στο προαύλιο του «Θεαγένειου» νοσοκομείου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και των σπουδαστών επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Με μία φωνή απαίτησαν τώρα ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Κινητοποίηση 7-Απρ ''Ευαγγελισμός''Μαχητική συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» για την υγεία του λαού

Συγκέντρωση έξω από τα ΤΕΠ έκανε το πρωί της Τετάρτης το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους υγειονομικούς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στο νοσοκομείο και στην κινητοποίηση των εργαζομένων βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό.

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή, οι συγκεντρωμένοι απότισαν φόρο τιμής στους νεκρούς από την πανδημία, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, παλεύοντας στα νοσοκομεία για την αντιμετώπισή του.

«Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Υγεία του λαού», διαβεβαίωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας. Όπως υπενθύμισε, έναν χρόνο πριν, την ίδια μέρα και από το ίδιο σημείο, οι υγειονομικοί ξεκίνησαν να δίνουν μια «διπλή μάχη» ενάντια στην πανδημία αλλά και την καταστολή, καθώς η κινητοποίησή τους είχε τότε φέρει τις δυνάμεις της αστυνομίας στο προαύλιο του νοσοκομείου!

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη», τόνισε, καθώς τα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ αλλά και οι άλλες κλίνες έχουν «φρακάρει», ενώ υπογράμμισε την αύξηση της θνητότητας, από την πανδημία και όλες τις άλλες ασθένειες. Στο έδαφος αυτό κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και δεν  προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κι ενώ τα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους έχουν πεταχτεί από την κυβέρνηση στον κάλαθο των αχρήστων, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την καταστολή, τις διώξεις και τις ποινές που επιβάλλει η διοίκηση. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να μετατρέψουμε τη σημερινή μέρα από μια συμβολική εκδήλωση σε μέρα ανάτασης» για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μέχρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας απαιτώντας «Προσλήψεις, αυξήσεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό» και «Δώστε λεφτά για την υγεία, έξω οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία».


Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και σύγχρονες υποδομές, τόνισε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που το επισκέπτεται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον “Ευαγγελισμό”, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί – βράδυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων.

Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού – λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπήξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλία Σιώρα και χαιρέτισε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Απευθύνουμε ένα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας, για την προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Και μάλιστα αυτή η συμβολή σας είναι τόσο μεγάλη, ανεκτίμητη, ακριβώς γιατί γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ξέρουμε ότι δεν θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα πολλά μπράβο. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας και στον “Ευαγγελισμό”. Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως ο “Ευαγγελισμός” σήμερα που λειτουργεί στην ουσία με την αυτοθυσία τη δική σας. Χρειάζεται η ένταξή σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, να φτιαχτούν εργαστήρια… (…) Αυτήν τη μέρα, 7 του Απρίλη πέρσι, ανοίξατε έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Θα πρέπει αυτός ο αγώνας, που τον συνεχίζετε και σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες και προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, που κάνουν τα υπουργεία, που κάνει ο κρατικός μηχανισμός, που φτάνει μέχρι και να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας…
(…)

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον “Ευαγγελισμό”, θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων. (…) Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα».

Έπειτα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου.