Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαχητική διαμαρτυρία της ΚΝΕ για την αποφυλάκιση του Κορκονέα (ΦΩΤΟ)

Απάντηση στην προκλητική απόφαση για αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια, έδωσε σήμερα η ΚΝΕ, με μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στον Άρειο Πάγο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με πορεία από το μετρό Κατεχάκη, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Αυτή η πολιτική, η αντιλαϊκή, πάει χέρι-χέρι με την καταστολή», «η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

kne2 1

Έξω από το υπουργείο διαβάστηκε η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία τονίζει: «Καταγγέλλουμε την απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και την αθώωση του άλλου κατηγορουμένου Β. Σαραλιώτη.

Αυτή η δικαστική απόφαση, με την προκλητική αναγνώριση “ελαφρυντικών” στον δολοφόνο ενός 15χρονου, αξιοποιώντας και τις διατάξεις του νέου αντιδραστικού Ποινικού Κώδικα, προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας και στρώνει το έδαφος για ένταση της καταστολής και της ασυδοσίας».

 

kne1