Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μαχητική συγκέντρωση αυτή την ώρα, για το ασφαλιστικό και κάλεσμα στην απεργία στις 18 Φλεβάρη

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στην Αθήνα, στα Προπύλαια από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ενάντια στο νομοσχέδιο – «έκτρωμα» της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την γενική απεργία στις 18 Φλεβάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση  στα Προπύλαια, συμμετέχουν μαζικά Συνδικάτα, Σωματεία, Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Γυναικείοι Σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Συνταξιουχικά σωματεία και οργανώσεις.

Ομιλητής στη συγκέντρωση είναι ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Όλοι εδώ, από τη σημερινή μας συγκέντρωση στα Προπύλαια, από τις συγκεντρώσεις που γίνονται ταυτόχρονα σε 6 ακόμα περιοχές της Αττικής, σε άλλες 16 μεγάλες πόλεις της χώρας ενώνουμε τις φωνές μας. Ενώνουμε τις γροθιές μας, τις ελπίδες μας και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καταδικάζουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ που ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση. Παλεύουμε για Δωρεάν και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Για υψηλές παροχές υγείας-πρόνοιας. Τα σημερινά συλλαλητήρια είναι ακόμα ένας κρίκος στον αγώνα της τελευταίας περιόδου. Αγώνας που μέσα από συγκεντρώσεις, ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις σωματείων σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αποφασίζουμε ότι πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Για αυτό κλιμακώνουμε με απεργία στις 18 Φλεβάρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου Βρούτση!»

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

– Ανάλογες συγκεντρώσεις στην Αττική γίνονται:

  • Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή
  • Στη Δυτική Αττική, στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων)
  • Στην Ανατολική Αττική, στην πλατεία Γέρακα
  • Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη
  • Στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου
  • Στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη

Ανάλογες συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας.