Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μείωση 83% για 4 μήνες ζητούν από τους ποδοσφαριστές οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ

Το θέμα των περικοπών σε μισθούς και συμβόλαια των παικτών της Super League 1 οδηγεί σε νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ, αύριο Τρίτη 12 Μάη. Το γεγονός έρχεται ως αποτέλεσμα της μη εξεύρεσης λύσης σχετικά με τις περικοπές, μετά την άρνηση του συνδέσμου των παικτών (ΠΣΑΠ) να συμφωνήσει στις αρχικές προτάσεις των επιχειρηματιών ιδιοκτητών των ΠΑΕ που επί της ουσίας προβλέπει οριζόντια μείωση 83% για τέσσερις μήνες.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΠΣΑΠ ενημέρωσε τη Super League πως η απάντηση στην πρόταση για μείωση  στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι -ομόφωνα- αρνητική.

Όπως τονίζεται από πλευράς του συνδέσμου των παικτών με βάση τη συγκεκριμένη μείωση, ουσιαστικά το ποσό της μείωσης θα φθάσει το 85% για τους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, που οδήγησε σε αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας. Έτσι, πλέον η κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να διαπραγματευτεί από μόνη της.

Μπαντής: «Η πρόταση ήταν μείωση 83% για 4 μήνες»

Διευκρινιστική τοποθέτηση για το τι ακριβώς περιελάμβανε η πρόταση του working group της Super League, επί των μειώσεων των συμβολαίων των παικτών, αλλά και τη χρονική διάρκεια ισχύς της, έκανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής, στο προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο για προτεινόμενη μείωση 25% επί των απολαβών των παικτών, αλλά για οριζόντια μείωση 83% για το τετράμηνο του lockdown. «Με λυπεί το γεγονός πως ακόμη και τώρα και ενώ ως ΠΣΑΠ έχουμε βγάλει ανακοίνωση λέγοντας ξεκάθαρα πως αρνούμαστε την πρόταση που μας κατέθεσε η Super League 1 που αφορά μόνο τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο, οριζόντιας μείωσης ύψους 83%, κάποιοι να επιμένουν γράφοντας 25%» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και κατέληξε:

«Επαναλαμβάνω: Η πρόταση ήταν: μείωση 83% για τους 4 μήνες: Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2020».