Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

mathites2 mathites3 mathtes

Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στους δρόμους

Αποφασιστική απάντηση ότι δεν τρομοκρατούνται και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα δίνουν αυτή την ώρα οι μαθητές της Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο συλαλλητήριο.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Στο πλευρό τους έχουν φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικούς που σημειώνουν πως ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός τους αγώνας.

hessaloniki mathites